skip to main  |
      skip to sidebar
          
        
          
        
Retete #34
Retete:

O reteta de aperitiv cu crema de branza si masline din: oua, apa, ulei, 
faina, sare, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza ricotta si masline. 
Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 225 ml apa 175 ml ulei 375 g faina sare pentru 
umplutura: 100 g masline negre 3-4 catei usturoi 2-3 lingurite ulei de...

O reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, 
piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci 
sare piper busuioc ulei usturoi verdeata   Mod de preparare: Speli pestele si il 
cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe o folie de aluminiu pui 
ulei, apoi pestele,...
O reteta de tarta cu cirese si nuci macinate din: cirese, unt, nuci, zahar, 
branza dulce, faina, oua, pesmet, zahar vanilat, sare si zahar pudra. 
Ingrediente: 800 g cirese 150 g unt 200 g nuci macinate 200 g zahar 100 g branza 
dulce 150 g faina 5 oua 2-3 linguri pesmet un plic zahar...

O reteta de snitele turnate din: piept de pui, faina, piper, sare si oua. 
Ingrediente: 500 g piept de pui 1-2 linguri faina piper sare 2 oua   Mod de 
preparare: Pui pieptul de pui să fiarbă şi apoi îl dai prin maşina de tocat 
carne. Amesteci carnea cu 1 linguriţă de piper, 1...

O reteta de inimioare cu cirese si bezea din: galbenusuri, zahar, unt, sare, 
faina, zahar vanilat, ciocolata amaruie, cacao, cirese, lichior de cirese, zahar 
si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 4 galbenusuri 200 g zahar 200 g unt un 
praf sare 125 g faina un plic zahar vanilat 300 g ciocolata amaruie o lingura 
cacao...

O reteta de supa de pasare cu fidea din: pasare, morcovi, telina, patrunjel, 
oua, faina, sare, cartof, pastarnac si varza. Ingrediente:  1 pasare cam de 1 kg 
2 morcovi 1 telina 1 radacina patrunjel 2 oua faina sare patrunjel verde 1 
cartof 1 pastarnac 50 g varza   Mod de preparare: Pui carnea la...

O reteta de Sufleu de gorgonzola din: unt, parmezan, unt, faina, lapte, 
sare, piper, piper rosu, nucsoara, galbenusuri de ou, albusuri de ou, branza de 
gorgonzola si unt. Ingrediente: 1 lingurita unt 1 lingură parmezan ras 3 linguri 
de unt nesărat 3 linguri faina 1 cana lapte 1/2 lingurita sare 1/8 lingurita 
piper un...

O reteta de tocanita de iepure cu galuste delicioase din: faina, unt, 
tarhon, sare de mare, piper, lapte, nucsoara, iepuri, faina, ulei de masline, 
costita afumata, rozmarin, ciuperci, arpagic, bere si supa de pui. Puteţi folosi 
pulpe de pui în loc de iepure, dar carnea de iepure este o sursă extraordinară 
de proteine. !...

O reteta delicioasa de lipie cu:carne de pui, ceapa rosie, dovlecel, fasole 
verde, naut, rosii, apa, drojdie, faina, zahar, sare, piper, ulei, patrunjel. 
Ingrediente: două piepturi de pui o ceapă roşie un dovlecel 300 g fasole verde 
100 g năut fiert 4 roşii 250 ml apă 20 g drojdie 500 g făină un vârf...

O reteta de salata de varza rosie cu ananas proaspat din: suc de ananas, 
miere, otet de mere, ulei de nuca, coaja de lamaie, sare, piper, varza rosie, 
ananas, miez de nuca si frunze de melisa. Ingrediente: 1/4 l suc de ananas 
neindulcit 2 lingurite miere lichida 6 lingurite otet de mere 8 
lingurite...

Rareori se întâmplă ca o mâncare aparţinând unei anumite culturi să ia 
întreaga lume prin surprindere şi sa influenţeze totodată evoluţia ulterioară a 
altor culturi gastronomice. Şi totuşi, în ultimele decenii, sushi japonez a 
devenit expresia unei arte culinare internaţionale unice. Cuvântul sushi 
denumeşte un fel de mâncare cu orez, aromatizat cu un amestec...

O reteta de shake cu lapte si pepene din: rom alb, lapte, pepene si 
inghetata de vanilie. Ingrediente: 2 cl rom alb 0,2 l lapte 50 g bilute de 
pepene din conserva 1 glob de inghetata de vanilie   Mod de preparare: Mixam 
ingredientele cu 2 lingurite de pepene pana cand totul devine spumos,...

Oreteta delicioasa de hering cu: dovlecei, usturoi, broccoli, ardei iute, 
ceapa, lamaie, , faina, unt, vin alb, lapte dulce, frunza de dafin, sare, piper, 
busuioc,ulei. Ingrediente: 500 g fileuri de hering doi dovlecei usturoi 500 g 
broccoli un ardei iute o ceapă o lămâie 50 g făină 50 g unt 125 ml vin 
alb...

O reteta delicioasa de galuste cu: carfofi, oua, faina, gris, ulei, magiun 
de prune, nuca, pesmet, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: 
500 g cartofi două gălbenuşuri 100 g făină 30 g griş o lingura cu ulei de 
floarea-soarelui un borcan magiun de prune 250 g miez de nucă 100 g -250 g 
pesmet...

O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de curcan, ceapa, usturoi, orez, 
vin alb sec,  porumb, ardei gras, sofran, rosii, parmezan, pesmet, sare, piper, 
ulei, patrunjel. Ingrediente: două cepe 3 căţei de usturoi 200 g orez 500 ml vin 
alb sec 200 g porumb boabe un ardei gras şofran 500 g came de curcan 
două...

O reteta delicioasa de somon cu: mazare, morcov, conopida, ceapa, usturoi, 
porumb, boia dulce, sare, lapte dulce, piper, oregano, ulei de  masline. 
Ingrediente: 4 fileuri de somon 200 g mazăre o conopidă mică un morcov o ceapa 
3-4 căţei de usturoi 100 g boabe de porumb din conservă o linguriţă cu boia 
dulce 500...

O reteta delicioasa de placinta cu:spanac, faina, apa, ceapa, oua, fulgi de 
ardei dulce, branza de capra, menta uscata, cartofi, unt, sare, piper, rosii. 
Ingrediente: 400 g făină 230 ml apă un kilogram spanac o ceapă 4 ouă o lingură 
cu fulgi de ardei dulce 300 g brânză de capră o linguriţă cu mentă...

O reteta de sulfeu de conopida din: conopida, ulei, faina, lapte, cascaval, 
sare, piper, nucsoara si rozmarin. Ingrediente: 1 conopida medie 50 ml ulei 30 g 
faina 1/2 l lapte 200 g cascaval ras sare piper nucsoara rozmarin proaspat   Mod 
de preparare: Se spală şi se rup bucheţelele de conopidă, care se pun...

O reteta de sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate din: piersici, apa, 
zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 7 piersici coapte, decojite şi fără sâmburi 
160 ml de apă 150 g de zahăr 1/4 linguriţă de suc de lamaie proaspat Mod de 
preparare: Tăiaţi piersicile bucati potrivite. Le puneti intr-o cratita 
cu...

O reteta de banuti ciobanesti din: ardei iute, ceapa, oua, branza, lapte, 
malai, unt, ulei, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei iuti 2 cepe 6 
oua 200 g branza rasa (sarata) 1 l lapte dulce 250 g malai 3 linguri unt 8 
linguri ulei 1 legatura marar verde sare piper   Mod...

O reteta de cuburi cu agrise din: agrise verzi, unt, zahar, zahar vanilat, 
coaja de lamaie, oua, faina, admion, praf de copt, sare, lapte, albusuri, suc de 
migdale, zahar si migdale. Ingediente: blat: 750 g agrise verzi blat: 250 g unt 
moale 250 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 lingurite coaja de lamaie...

O reteta de salata de vinete cu salam din: castravete, sare, vinete, zeama 
de lamaie, salam, ceapa verde, usturoi, iaurt, lapte, zahar, piper alb, tabasco 
si masline. Ingrediente: 1 castravete (de sera) sare 1,2 kg vinete zeama de la o 
lamaie 300 g salam, taiat felii 4 cepe verzi 2 catei de usturoi 300...

O reteta simpla de Mnago Milk Shake din: batida de coco, rom alb, mango, 
inghetata de vanilie si lapte. Ingrediente: 2 cl Batida de Coco 2 cl rom alb 3 
linguri de mango proaspat 1 glob de inghetata de vanilie 10 cl lapte rece   Mod 
de preparare: Mixam ingredientele pana cand totul devine...

O reteta de cotlete de miel cu ierburi din: cotlete de miel, cimbru, sare, 
piper, frunze de menta, ulei de masline, cartofi, rosii cherry, usturoi si unt. 
Ingrediente: un kg cotlete de miel cimbru sare piper negru macinat 2-3 frunze de 
menta uscata 3-4 linguri ulei de masline 800 g cartofi noi 4 rosii...

O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, 
coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, 
zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g 
zahar 2 oua 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 180 g...

O reteta de spaghete cu ciuperci din: paste, ciuperci, lapte, faina, sare 
grunjoasa, piper, patrunjel, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 400 g 
paste 500 g ciuperci 300 ml lapte o lingura faina sare grunjoasa piper negru 
macinat 2 legatura patrunjel verde o legatura ceapa verde 2-3 linguri ulei de 
masline   Mod...

O reteta de supa rapida de mere si galuste din: mere acrisoare, morcov, 
zahar, oua, gris, bicarbonat si sare. Ingrediente: 1 mere acrisoare 1 morcov 1 
lingura zahar 2 oua crude 3 linguri gris 1 varf cutit bicarbonat sare   Mod de 
preparare: Speli merele, le cureti de coaja, le inlaturi semintele si le...

O reteta de prajitura cu cirese si esenta de vanilie din: oua, unt, esenta 
de vanilie, sare, zahar, faina, cirese si pesmet. Ingrediente: 10 oua 100 g unt 
o esenta de vanilie un praf de vanilie un praf sare 175 g zahar 125 g faina 500 
g cirese 100 g pesmet   Mod de...

O reteta de lasagna cu rosii si branza din: foi de lasagna, carne tocata de 
vita si porc, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline, piure de rosii, 
unt, nucsoara, lapte, faina si parmezan. Ingrediente: 18-20 foi de lasagna 300 g 
carne tocata de vita si porc sare piper negru cimbru si busuioc ulei...

O reteta de sarmale cu pulpa si seminte de dovleac din: pulpa de dovleac, 
ceapa, orez, seminte de dovleac, varza murata, ulei, rosii in bulion, vin alb, 
cimbru, marar, nuci, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de 
dovleac, din aceia care se folosesc pentru placinte 3 cepe 1 1/2 cana de 
orez...

O reteta de Noodles cu legume din: fasole verde, morcovi, taitei, ulei 
vegetal, ghimbir, usturoi, ciuperci, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, 
sos de soia, miere, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: fasole verde 2 
morcovi mari taiati betisoare taitei noodles 3 linguri de ulei vegetal 1 bucata 
ghimbir proaspat, curatat si...

O reteta de supa de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, patrunjel, ardei 
verzi, sare si paste. Ingrediente: 300 g fasole uscata pestrita 2 cepe rosii 2 
legaturi patrunjel 2 ardei verzi copti sare 300 g paste   Mod de preparare: Se 
curăţă fasolea şi se lasă să se înmoaie câteva ore înainte de...

O reteta de salata cu mozzarella din: rosii, castravete, mozzarella, 
busuioc, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, piper, sare si cimbru. 
Ingrediente: 4-5 rosii 1 castravete 150 g mozzarella 3-4 fire busuioc proaspat 2 
linguri otet balsamic 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi piper sare 1 
ramurica de cimbru uscat  ...

O reteta de bors ardelenesc din: dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei grasi, 
frunze de varza, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel verde, leustean, ulei de 
masline, suc de rosii, sare, piper, tarhon si bors. Ingrediente: 2 dovlecei 1 
legatura ceapa verde 100 g mazare boabe proaspata 2 ardei grasi (unul galben si 
unul rosu) 2 frunze...

O reteta de rulouri cu mozzarella si legume din: ardei gras, zucchini, 
vanata, mozzarella, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, seminte de pin si 
piper. Ingrediente: 1 ardie gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 1 vanata 
300 g mozzarella 3-4 fire de busuioc proaspat 2 lingurite otet balsamic 4 
linguri ulei de...

O reteta de pulpa de porc in manta de sorici din: pulpa de porc, usturoi, 
cimbru verde, sare grunjoasa, piper, vin alb, unt, ulei de masline si sorici. 
Ingrediente: un kg pulpa de porc 4 catei de usturoi cimbru verde sare grunjoasa 
piper negru macinat 300 ml vin alb dulce 50 g unt sarat...

O reteta de pizza vegetariana cu mozzarella din: drojdie de bere, faina, 
sare, zahar, ulei de masline, rosii cherry, ardei grasi, mozzarella, parmegiano 
si busuioc. Ingrediente: aluat: 1/2 cub de drojdie de bere 300 g faina 1 
lingurita rasa sare 1 praf zahar 2 linguri ulei de masline topping: 300 g rosii 
cherry taiate...

O reteta de ciocanele caramelizate din: ciocanele de pui, zahar, sos de 
soia, otet balsamic, sare grunjoasa, ulei de masline si cimbru. Ingrediente: un 
kg ciocanele de pui 2 linguri zahar 2 linguri sos de soia 2 lingurite otet 
balsamic sare grunjoasa 3-4 linguri ulei de masline cimbru macinat   Mod de 
preparare: Se...

O reteta de Salată din ştiuleţi de porumb cu struguri şi fistic din: salata, 
stiuleti de porumb, sare, zahar, unt, boabe de struguri, suc de portocale, otet 
de mere, piper alb, ulei, boabe de fistic si verdeturi. Ingrediente: 2 salate 
verzi 48 stiuleti de porumb fragezi si proaspeti sare putin zahar 100 g 
unt...

O reteta de tocanita de ficatei din: ficatei de pasare, ceapa, ardei gras, 
rosii, usturoi, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficatei de 
pasare 3-4 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 3-4 catei de usturoi ulei sare piper 1 
legatura patrunjel   Mod de preparare: Iei 2 tigai. Intr-o tigaie pui 
ficateii...
  Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr 
(facultativ) sare   Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se taie fie ca 
tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită. Se strecoarăşi se pun 
într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul, sarea şi puţină apă 
(numaiatît, cît este necesar...
  Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar 
smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se 
spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun la fiert cu untul, 
sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă. Se lasă să fiarbă...
  Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 1 lingură cacao 1 
praf vanilie ulei făină fructe din dulceaţă 3 albuşuri 3 linguri zahăr pudră 2 
linguri cacao 250 g unt 150 g frişcă   Mod de preparare: Se bat spumă 5 
albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se...
  Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare   
Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă sărată. 
Cînd este fiartă, se scoate cu lingura de spumă, se scurge de apă, se aşază pe 
farfurie şi peste ea se toarnă pesmetul prăjitîn unt. Se serveşte 
fierbinte....
  Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare   Mod de 
preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi se pune la 
fiert în apă sărată. Cînd este gata, se scurge bine de apă, se taie cu cuţitul 
coceanul, se aşază într-o farfurie de...
  Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată 
verde   Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă călduţă 
timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se taie capul şi 
coada şi se îndepărtează toate oasele. Se...
Ingrediente: 750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri 
untură,unt sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare   Mod 
de preparare: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte puţin în 
cratiţa cu grăsime şi cu ceapă tăiată foarte mărunt, se...
  Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g zahăr 
1 pahar mare de apă   Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop gros din zahăr 
şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale de-acu, se poate folosi 
ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela în...
  Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3 
cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba pesmet 
3 linguri zeamă de carne sau apă   Mod de preparare: În tocătură se adaugă 
slănina tăiată cuburi mici şi mirodeniile foarte fin pisate. Se amestecă 
bine....
  Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri 
unt 1 lingură mărar tocat sare   Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se 
prăjesc în unt. Cînd s-au rumenit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se 
lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd carnea este...
  Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1 
lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper pisat 1 
cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă sare piper castraveciori acri 
sfeclă roşie   Mod de preparare: Bucăţile de carne macră se prăjesc...
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de 
supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din 
zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat   Mod de preparare: Se fierbe 
limba şi se taie felii de grosimea unui...
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză   Mod 
de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca 
tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt 
şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd 
ciupoercile...

  Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei 
coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie pentru 
sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau margarină 1 cană 
de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao...
  Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 
bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină 
sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată   Mod de preparare: Laptele se fierbe 
cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă 
la...

  Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri 
margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50 g 
caşcaval 1 lingură mărar sare   Mod de preparare: Scurgi fasolea de zeamă, o 
treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti...
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper 
salată verde ridichi   Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat 
împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se adaugă sare 
şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu salată verde tocată ca 
fideaua...
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o 
lămîie marmeladă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un 
castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul 
pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate apoi...

  Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de 
pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper ulei   Mod 
de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. 
Separat, măslinele în apă. In...
  Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină 
piper sare pesmet   Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, 
se sărează, se piperează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou 
prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în...
  Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu 
zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în clocot, mai 
laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă pătrunde cu uşurinţă în 
slană e gata. O dai...

  Ingrediente: 500 g jumări de porc 5 ouă 1 ceaşcă de apă 800-850 g făină 50 
g drojdie de bere sare susan   Mod de preparare: Treci jumările prin maşina de 
tocat, apoi le amesteci cu făina, 4 ouă şi drojdia dizolvată în apa călduţă. Pui 
şi un praf de sare şi frămânţi...
Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 
linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă   Mod de preparare: Se 
freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă ciocolata, 
migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit cele...
  Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 4 
ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină   Mod de preparare: Cureţi 
ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi apoi ciupercile tăiate 
mărunt şi carnea tocată şi le căleşti împreună. După ce s-au...

  Ingrediente: 1 kg carne de porc (cu grăsime şi şorici) 5-6 căţei de 
usturoi sare piper   Mod de preparare: Tai carnea de porc felii mai groase şi 
crestezi grăsimea şi şoriciui, dar fără să le desprinzi de carne. Dai sare şi 
piper şi laşi fripturile la frigider pentru 24 de ore. A...

  Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri zahăr 
250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet margarină   Mod de 
preparare: Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 linguri 
zahăr până se albesc şi le adaugi peste zahărul topit şi amesteci...
  Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1 
ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500 g 
castraveţi acri 500 g roşii în bulion 2 linguri hrean ras 3-4 căţei de usturoi 
sare piper Mod preparare chiftele: Razi cartofii, apoi îi adaugi...

  Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 pahar 
miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700 g miez de 
nucă 400 g smântână 1/2 pahar zahăr tos 1/2 sticluţă esenţă de rom din care coci 
6 foi pe dosul   Mod preparare foi: Pui mierea...
  Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g 
macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g mazăre de 
la congelator 100 g boabe de porumb din conservă 2-3 căţei usturoi 2 linguri 
iaurt 1 linguriţă smântână sare piper oregano sau cimbru   Mod...

  Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 lingură untură 50 ml apă sare 1 
ou Ingrediente umplutură: 300 g ficat 3 ouă 60 g caşcaval 2 linguri unt 1 cană 
lapte 1 lingură făină sare piper ulei   Mod preparare aluat: Amesteci făina cu 
margarina, pui un praf de sare, torni apa...
  Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1 conopidă 
(de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1 mână dragavei 
(ştevie) congelat   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa şi morcovii, le 
căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă, oasele...
  Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 
cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu 
maioneză sare piper după gust verdeaţă   Mod de preparare: Pui pastele la fiert 
în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa şi...

  Ingrediente: 500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură 
făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de varză   Mod 
de preparare: Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai mărunt. Tai carnaţii 
bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti făina...

  Ingrediente: 750 g muşchi de viţel 200 g ciuperci (din conservă sau 
proaspete) 1 ceapă 50 g unt sau margarină 2 linguri făină 250 ml supă 125 g 
smântână, 1 pahar de vin alb piper sare zeamă de lămâie Pentru plăcinţele de 
cartofi ai nevoie de: 1 kg cartofi 2 linguri făină 2...
  Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură drojdie 1 
lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de lămâie şi portocală) 1 
linguriţă scorţişoară 1 linguriţă chimion jumătate lingură sare de mare 6 ouă 5 
linguri unt 5 linguri zahăr migdale Ingrediente glazura: 2 gălbenuşuri , 1 
lingură miere...

  Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g 
brânză telemea 1 lingură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare piper   
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi prăjeşti 
până se rumenesc şi se înmoaie, apoi îi dai deoparte. Adaugi peste ei...

  Ingrediente: 15 ml Campari 15 ml Triple sec 15 ml Kirsch liqueur 1 lime 2 
tsp salt 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 saucer 1 chopping board Cum se 
prepara Cocktail Barbed Wire
  Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare   Mod de preparare: 
Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă să se înfierbînte 
bine apoi se aşază prepeliţele frecate cu puţină sare şi se acoperă ceaunul. La 
fiecare 2-3 min se întorc prepeliţele. După ce s-au rumenit frumos,...
  Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet 
1/2 pahar smîntînă sare   Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se fierbe sau 
se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi. Se 
pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, 2-3 linguri...
Ingrediente: 250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt 
cremă de ciocolată glazură de ciocolată   Mod de preparare: Se bat albuşurile 
spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se împarte în 
3-4 părţi egale şi se coc 3-4 blaturi în forma de tort capitonată cu 
hîrtie...

  Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 2 linguri unt 3 cârnaţi 
afumaţi sare piper 50 g caşcaval   Mod de preparare: Pui fideaua la fiert în apă 
cu sare şi când e gata, o strecori, apoi o amesteci cu smântână şi oul. 
Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui...
  Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 
linguriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 
1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g 
unt,1 linguriţă cacao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g 
nucă măcinată . Se amestecă untul...
  Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare 2 
linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2 linguriţă piper   
Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea 
interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare şi se spală din...
  Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă 
frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă   Mod de 
preparare: Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se face loc la 
mijloc şi se pun oul şi sarea....

  Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml 
frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g vişine din 
compot   Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe baie de aburi şi când 
e gata o dai deoparte şi o laşi puţin...
 a
a
  Ingrediente: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml Cointreau 30 ml tequila 30 ml gin 
1 lemon 150 ml Coca-cola 1 lemon slice , to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 
chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer 
1 straw   Cum se prepara...
  Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de 
pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă bulion 4 
linguri sare piper   Mod de preparare: Se spalăşi se fierbe fasolea în apă 
sărată. Se strecoarăşi se lasă să se scurgă de apă. Se...

  Ingrediente: 2 pahare mălai 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 700 ml lapte 
100 g unt 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Dai laptele la fiert şi când 
dă în clocot adaugi mălaiul, sarea şi zahărul şi laşi pe foc. Când mămăliga e 
gata o răstorni pe un suport de lemn....

  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1 
ou sare smântână sau unt   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai 
pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de bere înmuiată în 
1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină sare...

  Ingrediente: 200 g făină + 1 lingură făină 100 g unt 6 ouă 500 g carne de 
porc 3-4 felii costiţă afumată 2 cepe 100 ml ulei 2-3 felii de pâine măghiran 
sare piper   Mod preparare tarte: Amesteci făina cu 2 gălbenuşuri, untul şi un 
praf de sare, frămânţi aluatul, apoi îl...
  Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri 
bulion 1 lingură condiment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste   Mod de 
preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele. Tai 
5 castraveţi în jumătate pe lungime, pui pe fiecare felie...

  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 cutie de ciuperci 2 gogoşari muraţi 2 
castraveţi muraţi 2 bucheţele de conopidă murată muştar 1 linguriţă oţet 1/2 
linguriţă zahăr 1 foaie de dafin 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de ulei sare   Mod 
de preparare: Speli carnea, o tai felii, le ungi cu...

  Ingrediente aluat: 300 g făină 100 ml ulei 100 ml apă drojdie cât o nucă 
sare zahăr Ingrediente umplutură: 500 g ficăţei de pasăre 2-3 cepe 200 g ghebe 
(din conservă) 3 ouă 300 g smântână 1 legătură mărar piper ulei Mod preparare 
aluat: Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de...
Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine 
pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva 
nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi 
untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbenuşurile, unul cîte unul, amoniacul, 
vanilia,...
Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune 
prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie   Mod 
de preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu 
zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă...
  Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă 
sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g 
făină un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pun ciocolata şi untul într-o 
oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se lasă puţin să...
Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 
linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră 
Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 
linguri zahăr.   Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu 
oul....
    Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la 
temperatura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 
linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară Ingrediente crema: 360g 
ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă. 
Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g ciocolată semidulce,frunze...

  Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 
linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri 
griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao 2-3 linguri marmeladă 3 
albuşuri   Mod preparare foi: Faci o maia din drojdie, lapte călduţ, 
făină....

  Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din 
conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Tai carnea în 
bucăţi potrivite şi o rumeneşti în untura bine încinsă. Cureţi ceapa, o tai 
solzişori, o adaugi peste carne, pui şi roşiile tăiate mărunt şi 
potriveşti...
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu