skip to main |
skip to sidebar
Supe delicioase :

Cel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de la carne de pui până la...

O reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare...

Cănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului...

Când se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi un strop de nucşoară. Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia amestecând cu o lingură, astfel încat...

Snert nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi,...

O reteta de supa crema de mazare din: mazare, telina, ceapa, patrunjel, zahar, sare, ulei de masline, piper verde, unt si crutoane. Ingrediente: 500 g mazăre nouă o ţelină mică o legătură ceapă o legătură pătrunjel o rădăcină pătrunjel o lingură zahăr sau o lingură miere sare o lingură ulei de măsline piper verde...

Regiunea Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte, andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de picadillo înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi...

O reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa, patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper. Ingrediente: 3, 4 cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată 1 linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g şuncă tăiată în cubuleţe...

O reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry...

O reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar sare...

Aripioarele de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine. Inainte de a se transforma într-o...

Mâncărurile care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol foarte important in bucătăria indiană, in special...

O reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente: 1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2 linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai tare sare...

Ramen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de...

O reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac, patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un...

Majoritatea supelor de peşte specifice bazinului mediteraneean necesită mult timp pentru preparare; fără a mai pune la socoteală şi cât de costisitoare sunt. Psarosoupa este deosebit de simplă, căci nu mai este nevoie să umplem oala cu peşte, crustacee şi scoici, ca la celelalte supe. Dimpotrivă, este o mâncare foarte modestă, pentru prepararea ei...

O reteta de supa crema de broccoli din: telina, broccoli, ceapa, pastarnaci, supa de legume, sare, piper, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ţelină, tocată 1 broccoli, doar florile, tocat 1 ceapă, tocată 2 păstârnaci, tăiaţi felii 4 ceşti cu supă de legume sare şi piper după gust 2-3 linguriţe cu suc de...

Pozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se face din boabe uscate...

Toată lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe, vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. Ca multe alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă,...

O reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt. Ingrediente: 5 morcovi un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de ghimbir proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt sau smântână slabă (opţional) Mod...

O reteta de supa cu sparanghel si branza din: ceapa, ulei, faina, sparanghel, lapte, supa de pui, cartofi, usturoi, branza cedar si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 4 linguriţe cu ulei 3 linguri cu făină 2 ceşti cu sparanghel, tăiat bucăţi micicups 2 ceşti cu lapte 2 ceşti cu supă de pui 2 cartofi tăiaţi...

O reteta video despre cum se prepara supa de butternut, un preparat bsolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Butternut-ul seamana foarte bine la gust cu dovleacul. Cum se prepara supa de butternut

O reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz, usturoi, conopida, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume, frunze de dafin, lapte, busuioc si apa fierbinte. Ingrediente: 2 bucăţi de praz (doar partea albă), tăiate felii o jumătate de căţel de usturoi o conopidă 1-2 linguriţe cu ulei de măsline 1/4...

O reteta de supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte, parmezan, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri de unt 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ceşti de lapte brânză/parmezan pătrunjel o ceaşcă de iaurt Mod de preparare: Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă...

O reteta de supa thai de dovleac din: ceapa, tulpina de lemongrass, ardei iute, dovleac, suc de lime, lapte de cocos si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de lemongrass, zdrobita si taiata in fasii 1-2 ardei iuti rosii, tocati grosier 1 kg de dovleac, curatat si taiat cubulete sucul de...

Supe usoare: Supa de rosii cu nuci sau migdale O reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat stros...

O reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa potrivita 2-3 morcovi 4 cartofi 1 mana fasole verde (congelata) 1/4 cana mazare (congelata) 1/2 telina mica 1 radacina patrunjel 2 buchetele conopida 3 rosii sare ulei 1 legatura...

O reteta de supa de rosii cu orez din: rosii, orez, chimen, frunze de telina, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de roşii 5 linguri orez 1 linguriţă chimen 1 legătură frunze de ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline Sare şi piper, după gust Mod de preparare: Pune orezul...

Aprroape toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu frunze de mentă. Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon începe din momentul în care mazarea este culeasă...

O reteta de supa rece de tomate si busuioc din: ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii, otet de vin, busuioc, sos condiment, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mica, taiata in patru 2 catei mari de usturoi, taiati in patru 4 rosii mari 1 1/2 cana suc de rosii (bulion) 1 cana...

O reteta de Supă cu găluşte si ridichi din: faina integrala, ou, sare, piper, verdeata, nucsoara, ceapa verde, ridichi, mazare verde, ulei de masline si amestec de legume. Ingrediente: pentru galuste: 100 g faina integrala 1 ou 50 ml apa rece sare piper 2 linguri verdeata tocata (patrunjel, ceapa verde) 1 praf nucsoara pentru...

Bucătăria toscană este renumită pentru supele ei de legume foarte consistente. Cea mai apreciată este ribollitta, o supă specifică anotimpului rece. Ingredientele folosite depind de preferinţele bucătarului, dar sunt câteva care nu pot lipsi: fasolea albă, varza kale neagră şi pâinea de casă mai tare. Fierbeţi fasolea în apă. Zeama rezultată formează baza lichidă...

Coada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă. Supa din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei; aici, amatorii de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este...

Crude sau fierte la abur, la grătar sau prăjite, stridiile rămân o mâncare delicioasă. In special in Statele Unite, ele constituie ingredientul de bază al unei game de supe delicioase. In statul Louisiana, scoicile sărate formează, împreună cu anghinare, smântână şi plante aromatice, un aperitiv foarte elegant. De asemenea, scoicile se pot combina cu...

O reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui, smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3 linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2 legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor Mod de preparare:...

Un bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de...

O reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini de pătrunjel...

Nu se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso. Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua componentă, miso. este o pastă...

Minestrone este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde,...

Supa Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice. Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea reprezenta...

Golful Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă. In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată. Deşi unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie...

Consumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de...

O reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin, sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta. Ingrediente: 2 kg oase de vacă cu măduvă 2 bucăţi...

Bisque de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari....

O reteta de supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare 1 ceapa 2 morcovi 1/2 telina 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii in bulion 100...

O reteta de supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel, patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei Mod de preparare: Se spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si dovlecelul se decojesc si se taie rondele. Se pun toate legumele...

O reteta de supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Ingrediente pt buletele de orez: 1 cana de faina de orez 1/3 cana de apa Ingrediente pt supa: 1 cana de fasole rosie uscate 4 cani de apa 3/4 ceasca de zahar Mod de...

O reteta de supa crema de gulioare din: seminte de floarea soarelui, gulioare, rosii in bulion, marar verde, faina de hrisca si ulei de masline. Ingrediente: 200 ml seminte de floarea soarelui macinate 4 gulioare 400 ml rosii in bulion 1 legatura marar verde 2 linguri faina de hrisca 4 linguri ulei de masline...

O reteta de supa de curcan asiatica din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de...

O reteta de supa rece de lapte praf si caise din: caise, zahar, lapte praf, faina, unt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 caise 1 lingura zahar 100 g lapte praf 1 lingura faina 30 g unt 1 plic zahar vanilat zeama de la 1 lamaie Mod de preparare: Speli caisele...

O reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare. Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin 1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani supa de legume sare Mod de preparare:...

O reteta de supa crema de mazare din: apa, mazare, salata verde, spanac, ulei si sare. Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre proaspătă sau congelată 1 salată verde o mână de spanac o lingură cu ulei sare după gust Mod de preparare: Într-o oală cu apă se fierb mazărea şi câteva frunze...

O reteta delicioasa de supa picanta cu: crenvusti afumati, cartofi noi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, ardei gras, ulei, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvurşti afumaţi 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 ardei gras ulei 1 linguriţă cu maghiran sare piper ...

O reteta de supa de telina si ciuperci din: ciuperci, telina, usturoi, vin alb, supa de legume, sos worcestershire, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 350 gr ciuperci taiate 4 teline taiate 3 catei de usturoi 45 ml vin alb 750 ml supa de legume 30 ml sos Worcestershire 5 ml nucsoara rasa sare si...

O reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare Mod de preparare: Legumele se spala,...

Când vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine. De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru supă din întreaga lume. Supa este...

Dacă vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de...

Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan Mod de...

Cum se prepara supa de pui cu smantana O reteta video despre cum se prepara supa de pui cu smantana, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 65 g butter 1 medium onion, chopped 3 celery sticks, chopped 3 medium carrots, chopped 3 tbsp flour 1 ½ ltr chicken stock 3 sprigs...

In Germania, primul fel care se serveşte de obicei la nunţi este o farfurie de Hochzeitssuppe. Aceasta est e o supă consistentă de vită, în care plutesc garnituri complicate, simbolizând belşugul de care vor avea parte mirele şi mireasa. Supa se prepară din oase de vită, care se pun la fiert în apă la...

O reteta de supa de morcovi cu coriandru din: ceapa, ulei de floarea soarelui, coriandru, cartof, suc de portocala, coaja de portocala, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita coriandru macinat 1 catof 400 g morcovi sucul de la 1/2 portocala coaja de portocala...

O reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina, usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare si piper. Ingrediente: o ceapa 60 ml ulei de masline 2 morcovi 2 tije de telina 2 catei de usturoi oregano o foaie de dafin busuioc 400 grame rosii 400 grame...

O reteta delicioasa de supa crema de praz din: faina, unt, supa de legume, praz, piper alb, suc de lamaie, praf de macis, sos warcester, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură făină 2-1/2 lingură unt 1 l supă de legume 600 g praz piper alb măcinat 1-2 linguriţe suc de lămâie 1 praf...

O reteta de supa de pui cu praz in foitaj din: pulpe de pui, praz, morcov, telina, patrunjel, foitaj, ulei, mustar cu boabe, supa de pui, fidea si lapte. Ingrediente: 400 g pulpe de pui dezosate, taiate cuburi mici de 2 cm 2 fire de praz de marime potrivita, taiat felii 1 morcov, curatat...

O reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce din: morcovi, ceapa, cartof, supa de legume, ghimbir, unt, smantana, sare, piper, boia dulce si parmezan. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 cepe mici 1 cartof dulce 700 m supa de legume 1 radacina ghimbir 1 lingura unt 120 ml smantana dulce sare...

Supa iute-acrişoară constituie mândria mai multor bucătării asiatice, însă dintre toate variantele cea chinezească este cea mai celebră. Ea îşi are originea în provincia Sichuan, celebră pentru utilizarea condimentelor iuţi. Supa iute-acrişoară se regăseşte în meniul restaurantelor chinezeşti din întreaga lume. Se placă de la o supă de pui sau de legume. Supa iute-acrişoară...

Această săţioasa supă de carne cu fasole şi legume este mâncarea preferată a marocanilor. Puternic aromată cu şofran, ghimbir, curcumă şi scortişţoară. Harira utilizează condimentele specifice bucătăriei nord-africane. Deşi nnu există două reţete identice, ea se face intootdeauna pe baza unei structuri clasice, întâi se fierbe carnea, de regulă de miel sau de pui,...

In statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume, aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii Mardi Gras. Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl prepară. Singurul element comun al reţetelor pare...

O reteta de supa de naut din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 160 g boabe de naut uscate 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1 sfecla 300 g rosii 800 ml supa de legume 30 ml ulei...

Gazpacho este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii. Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei. Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline, oţet şi...

Printre supele-medicament pentru cei slăbiţi, cea de usturoi ocupă locul doi, după supa de pui. Ea este uşoară, aromată şi consistentă. Cele mai cunoscute variante provin din vestul Mediterarei. In dialectul provensal aigo buido înseamnă apă fiartă. După cum sugerează şi numele, se prepară fierbând în apă câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, împreună cu...

Puţine mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte, lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte...

Ajo blanco înseamnă în traducere usturoi alb şi este o supă rece din provincia spaniolă Malaga. Cunoscută şi sub denumirea de supă gazpacho albă, ajo blanco este cu sute de ani mai veche decât varianta cu roşii. Prima ajo blanco datează din perioada pre-romanâ, când se prepara zdrobind bine şi amestecând laolaltă într-un mojar...

O reteta de supa simpla de legume din: morcovi, telina, ceapa, cartofi, patrunjel, pastarnac, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 250 g ţelină 200 g ceapă uscată 200 g cartofi 150 g pătrunjel rădăcină 100 g păstârnac o legătură pătrunjel 500 ml suc de roşii o linguriţă...

O reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui, boabe de fasole, malai si coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 cepe, tocate 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si tocati 4...

O reteta de supa de chimen cu fideluta din omleta din: oua, ceapa, chimen, usturoi, faina, boia, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 5 oua 1/2 ceapa 2 lingurite chimen 2 catei de usturoi 2 linguri faina boia sare putin ulei patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, o...

O reteta de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, frunze de salata, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, piper, supa de vita si paine. Ingredinete: 250 ml lapte 4 oua sare frunze de salata 150 g ficat de pui 1 ceapa 1 lingura unt 4 linguri cascaval ras piper 750 ml...

O reteta de supa crema de ciuperci cu legume si pui din: ciuperci, pulpe de pui, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper si crutoane. Ingrediente: ½ kg ciuperci proaspete 2 pulpe de pui ½ telina 1 radacina patrunjel 2 radacini pastarnac 3 cepe 3-4 catei usturoi Sare si piper Crutoane din paine de...

O reteta de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi...

Berea este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii, însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In Germania, Biersuppe se face din...

O reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura, faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 cartofi 1 cub supă de legume...

Cea mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată, aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare...

O reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei de alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură ghimbir ras o lingură...

Cu toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o dulceaţă aparte şi un uşor...

Cullen skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume derivă din cuvântul galez care înseamnă esenţă. Cullen skink este o mâncare simplă şi sâţioasă,...

Fie că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci. Dar când vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul principal al unei delicioase supe-cremă. Roşiile trebuie curăţate de pielită şi de seminţe, astfel încât supa să fie fina....

O reteta de supa cu galuste de post din: pastarnac, morcov, patrunjel, ceapa, telina, boia de ardei dulce, faina, ulei, sare, piper, patrunjel verde si amidon. Ingrediente: 1 radacina pastarnac 1 morcov 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 telina boia de ardei dulce 8 linguri de faina pentru galuste 1 ceasca ulei sare piper...

O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miel de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper...

O reteta de supa de vita din: ceapa, unt, carne de vita, sare, frunze de dafin, cimbru, lapte, smantana, faina, otet, ou, piper alb, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură unt 400 g carne de vită sare 1 frunză de dafin cimbru 200 ml lapte 125 ml smânână 2 linguri făină 1...

O reteta de Supa de vita cu miez de dovleac din: os de vita, carne de vita, ceapa, morcovi, patrunjel, gulie, telina, miez de dovleac, praf de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 os de vita 500 g carne de vita 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 gulie mica 1 telina...

O reteta de supa thailandeza de legume cu lapte de cocos din: pasta de curry, ulei, supa de legume, lapte de cocos, zahar brun, taitei cu ou, morcovi, varza, germeni de fasile, rosii cherry, zeama de lime, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 1-1/2 lingura pasta de curry rosu 1 lingurita de ulei 1 litru...

Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru o mulţime de alte reţete, de la rulada de carne...

O reteta de supa de conopida cu branza cu mucegai din: supa de legume, conopida, cartofi, branza cu mucegai, lapte, smantana, nucsoara, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 cub supa de legume instant 400 g conopida 200 g cartofi 100 g branza cu mucegai 300 ml lapte 300 ml smantana nucsoara sare piper negru...

O reteta de supa rece de sparagnhel din: sparagnhel, ulei de masline, ceapa, praz, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg sparanghel curatat (cu partea lemnoasa indepartata) 3 linguri ulei de masline 4 cepe mari, tocate marunt 200 g praz, spalat si tocat marunt sare piper patrunjel proaspat Mod de preparare: Se taie...

Ţelina, ceapa şi morcovii constituie aromele de bază ale multor supe; francezii au un termen special pentru acest trio: mirepoix. Totuşi ele sunt rareori protagonistele unui fel de mâncare. O excepţie fericită o constituie această supa-crema de ţelina. Ea se prepară foarte simplu. Intâi se călesc în unt ceapa şi ţelina (cu frunze cu...

O reteta de supa vietnameza de pui cu taitei din: carne de pui, bulion de pui, sos de peste, ghimbir, taitei de orez, muguri de soia, ceapa, busuioc, coriandru, menta, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne de pui fara piele si dezosata, taiata cubulete 1 litru bulion de pui 4 linguri...

O reteta delicioasa de supa din: cod, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa rosie, cartofi, usturoi verde, rosii, ulei, seminte de susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g trunchiuri de cod un morcov un sfert ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă o ceapă roşie 3 cartofi o legătură usturoi verde două...

O reteta video despre cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: for the salsa: 2 ripe tomatoes ½ red onion 8 basil leaves 1 tbsp olive oil salt and pepper for the soup: 1 600g/ 21oz can of cooked Cannellini...

Există câteva feluri de mâncare chinezeşti care au apărut iniţial în Occident. Supa de crab cu porumb se numără cu siguranţă printre acestea, întrucât America este împânzită de lanuri de porumb şi de capcane pentru crabi, această supă este una dintre mâncărurile preferate ale americanilor. Supa de crab chinezească, care se găseşte la conservă,...

Din Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea. Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la titlul de cea mai bună supă pe timp de vară. Cea mai cunoscută variantă este supa bulgărească numită târâtor. Cele două...

Ingrediente aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g
zahar 150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2
plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua,
100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de...

Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă, ţipar,
şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o legătură de
pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de bulion (zeamă) de peşte
pregătit dinainte Mod de preparare: Peştii se taie în bucăţele şi se...

Ingrediente: 400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati)
5-6 linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de chili
3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri ulei 2 linguri
ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto
(sos italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g
cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza aluaturile de
pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare...
Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2
linguri pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom Mod
de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de
apa calda.Ungeti cu unt...
Ingrediente: 1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150
g migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte 1,2
kg mere 50 g pesmet 120 g zahar 2 oua Mod de preparare: Din faina cu oua,
sare, laptele caldut si unt se prepara...

Ingrediente aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale
50 g zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de
lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt topit,
1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare:...
Ingrediente: 6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2
cepe taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien
(betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se
topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc...
Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita
oregano uscat 3 catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura
faina Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se
sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano....
Ingrediente aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri
ulei 1 ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns
tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de masline, 2
linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii...
Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie
uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente umplutura
:200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarella sau telemea de
vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia
uscata, se...
Ingrediente aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de
copt 1 lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt, 200
g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri, coaja rasa de
la o lamaie. Mod de preparare:...
Ingrediente aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de
usturoi 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente
pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline negre
fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g salata verde
creata, 1...

Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g drojdie o linguriţă de sare 500
ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină,
mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine aluatul şi se lasă să
crească la căldură timp de aproape o oră. După ce...
Ingrediente: 100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g
ciocolata menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de
ciocolata Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu galbenusurile
de oua. Se bat albusurile de...

Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de mînătărci
în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei
doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de linguriţă de maghiran 4
fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline două...
Ingrediente: 1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta
taiata felii 4 fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate
in ulei 4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1
lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara...

Ingrediente aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit
sare 1 ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g
visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa zeamil,
sare, 30 g migdale taiate. Mod de...
Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei jin
sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins până capată
culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare, sos de soia şi wei
jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea tocată,...
Ingrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina
100 g miez nuca 2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g
morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze de telin
20 ml ulei de masline...

Ingrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr
cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare: Telina se
spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute in putina apa si
sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas...
Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu
ulei şi se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. Se dau la cuptor, la foc
potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi, strângeţi uşor
unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin...
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie în
felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa zeama şi
amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu un şervet curat sau
cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei. (Pentru cei...

Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă cu
sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa Mod de preparare: Se pune deoparte o
rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează zeama. Se dizolvă
două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat,...

Ingrediente: două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt
sare şi piper 10 eşalote Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper cele
două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de
raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După prăjire,...

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks Decoraţiune – o
coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de cacao Se serveşte
dupâ-amiaza. seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 Amaretto di Saronno 3/10
Kahlua 2/10 Midori 1/10...

Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr tos
6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă
500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de portocală jeleu de portocale
Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă făina...
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă
(tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb, se
amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se împarte în 12
bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele...

Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă verde
făină ou pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se dau pe râzătoare,
ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi se formează găluşte
care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după...
Ingrediente: 800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1
lingura margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita,
maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie, se
condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se
adauga...
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole
verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel verde
sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana Mod de preparare: Carnea
se va taia in bucati potrivite, se condimenteaza cu...
Ingrediente: 750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4
oua 1/2 plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g
stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra Mod de
preparare: Se spala prunele, se rup...

Ingrediente: 700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi
50 gr pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru
prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se trece prin
faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia....
Ingrediente aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar
vanilat 150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1
lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6 linguri
zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin...

Ingrediente: 4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr
smantana 1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1
legatura Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza cotletele, dupa
care se pun in ulei bine incins sa se...
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12
măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de praf
de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare piper măcinat
Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de lămîie, uleiul, praful...

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de căpşune Apărut acum
circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino (Căpşunică) datorită
ingredientului...
. . Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura
oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti 100 g
carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g salam 1
conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de ardei rosu...
Ingrediente aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de
vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g gris 3 galbenusi de
oua 1 coaja de lamaie Mod...

Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g
măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume
100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper Mod de preparare: Puneţi pe foc,
într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele...

Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de
minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in
mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita
tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce
s-a...
Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3
dovlecei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o
jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă tăiată jullien
capere Mod de preparare: Fileul de ton roşu se...
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel )
50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie
incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se
adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi...

Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc
afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1
ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper
marar patrunjel 1 lingura cu untura ...

Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1
lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de
rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pesmetul
şi...
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri
cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare,
piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de
solzi, se portioneaza si se sareaza. Se lasa 24 ore la frigider. Sosul...
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc
afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1 foaie
de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu
foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful...
Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate
marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1
legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de porc se
taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile,
ceapa,...
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de
cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă
cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo
până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură constantă,...

Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru
75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar două
linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron un praf de sare, piper măcinat, muştar...

Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare
piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod
de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare,
piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l
întorci...

Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g
şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte 1/2
lingură pătrunjel 1/2 lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură cimbru sare
piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade....
Ingrediente: 250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2
linguri apa rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50
g untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina,
marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se...
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet ceapă
sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după care se pune
într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se prepară sosul de
smîntînă amestecat cui ceapa tocată julienne, şunca tăiată cubuleţe, se lasă să
clocotească,...

Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură de
esenţă de vanilie Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o caserolă
cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I lapte fiert, în
care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de...
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14
linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri Mod de
preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se
omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit)....

Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1
lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de preparare: Curăţă
peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi cu puţină zeamă de
lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu pâinea înmuiată...

Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare
potrivite 1 legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline
250 gr rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel taiat fin Mod de preparare: Legumele se inabusa...

Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din
conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare piper
Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar. Morcovii se fierb şi
se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele de salată,...
Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300
gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2 lingurita cu sos
englezesc ridichii rosii pentru decor Mod de preparare: Pieptul de pui se taie
cuburi mici, se adauga morcovul, telina, merele, ardeiul gras,...

Ingrediente: 10-15 pulpe de pui 6-9 cartofi 2 cepe 4-5 catei de usturoi
oregano boia dulce ulei piper sare bulion 1 legatura patrunjel Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare. Dupa aproimatix 15 min se scot
cartofii si se pun in tava impreuna cu pulpele de pui...
Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar
100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de
lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii
de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca...
Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei
sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare:
Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit, se
introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce...
Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g
faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa
rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare. Mod de
preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu
ceapa...
Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina
verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi
pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza, se
adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20 minute. Din pesmet...
Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov
mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde 2
felii costita slaba 150 ml vin alb Mod de preparare: Puiul se dezoseasa cu
ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la sira...

Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1
lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie Mod de preparare:
Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se prajeste in 1/2 din
cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste ceapa taiata felii...
Ingrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de
ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare:
Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de bacon
(slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor incalzit
in...
Ingrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii
in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin
alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se condimenteaza
apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga ceapa taiata...

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir Se
serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la lămâie verde o
jumătate de linguriţă de zahăr pudră apă naturală câteva picături...
Ingrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze
de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul
se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu
piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de...

Ingrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei
usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura
patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce
la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de...

Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom
100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura
cu ulei Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu
zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile...

Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3
oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de
preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se
adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor...
Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50
g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza
intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde.
Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de...

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine Se serveşte
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă
de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de
iaurt...
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1
ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia
3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod de prepararare:
Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul...
Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1
ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut,
in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de 3-4 cm si
groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la...

Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic.
Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel
mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase
cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare...
Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri
ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in
apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste impreuna cu ciupercile
proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul de rosii, piper si sare.
Maslinele...

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned
Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă dintr-p coajă de
lămâie Se serveşte după cină Ingrediente: 6/70 cl scotch whisky 4/10 cl
Drambuie Apărut în Statele Unite, în anii ’60, cocktailul Rusty Nail. în
traducere literală...

Se aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se
taie fin, apoi se călesc uşor în două linguri de ulei de măsline (ori în unt,
ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de pesmet pentru cei mai
sensibili cu stomacul) şi se lasă...
Ingrediente: un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi
potriviti 2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2
linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de dafin
(facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o legatura de
marar...
Ingrediente sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o
lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente
salata: 50 g parmezan (sau cascaval afumat) 2 salate verzi 100 g crutoane 4
fileuri de ansoa Mod de preparare: Salata se rupe (se taie) bucati,
parmezanul...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2
linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii si
sfecla se fierb in coaja, dar separat. Sfecla se poate coace in cuptor. Intre
timp se curata ceapa, se taie marunt si se prajeste in ulei. Cartofii...

Ingrediente : 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin)
150 g capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper o
legatura de patrunjel tocat Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in patru
si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din...

Ingrediente : 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2
linguri de ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie 50 g
drojdie 1lingurita rasa de sare Mod de preparare: Se moaie drojdia cu putin
lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste...
Ingrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa
mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml
smintina cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa
rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza...
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia
de ardei Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp se
taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se caleste 5 minute Se
adauga cartofii fierti si taiati in felii, piper...
Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o
lingurita cu bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se
pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu
bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pina cind
compozitia...
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel
50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii
se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se prajesc putin in ulei
incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt,...

Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii
100 g salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1
salata mare verde 2 oua fierte tare Mod de preparare: Morcovii se taie bucati si
se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu...

Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar
vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g zahar
pudra sare Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se topeşte. Adaugă
apoi oul, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina şi...

Ingrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1
vinata un catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se
rade vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt
impreuna cu ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dovlecelul se curata si se
taie in doua in...

Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar
pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt pentru glazură:
250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 linguri cu lapte Mod de preparare:
Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit...
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g
faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si
legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele,
se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se amesteca,...

Ingrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri
untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de
ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de preparare: In
circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert...
Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura
200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci
macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3 linguri de zahar 500
ml lapte Mod de preparare:...