Retete de top:
Ciorba de papadie
13 March 2011
Retete de post: Supă de praz
13 March 2011
O reteta de post de supa de praz din: praz, ceapa, cartofi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g praz doi morcovi o ceapă 3 cartofi o legătură de pătrunjel verde sare facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână, crutoane Mod de preparare: Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea verde…
Bors de primavara cu tarhon
13 March 2011
Supă de mere cu tăiţei
13 March 2011
Ciuperci umplute cu sunca presata
13 March 2011
Zacuski de vinete cu ardei
13 March 2011
O reteta absolut delicioasa de zacuski de vinete cu ardei din: vinete, rosii, ceapa, ardei capia, morcov, foi de dafin, patrunjel verde, untdelemn, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200 g ceapă 5-6 ardei capia câţiva căţei de usturoi un morcov foi de dafin pătrunjel verde 50 ml untdelemn sare…
Fursecuri cu zahar pudra
13 March 2011
Friptură de vinete
13 March 2011
O reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete mai mici 3 ardei 3 roşii mici o lingnră de pastă de tomate o lingnră de făină untdelemn sare facultativ: 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Vinetele se curăţă de…
Retete de post: Supă de roşii
13 March 2011
O reteta de post de supa de rosii din: morcovi, telina, ceapa, sare, piper, suc de rosii, taitei, frunze de patrunjel si zahar. Ingrediente: doi morcovi o ţelină mică o ceapă sare piper un litru suc de roşii (de casă) tăiţei de supă (din apă, făină şi sare frunze de pătrunjel zahăr facultativ: untdelemn …
Retete de post: Ciorbă de zarzavat
13 March 2011
O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină facultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină Mod de preparare: Ceapa se…
Chiftelute de peste la cuptor
12 March 2011
O reteta delicioasa si foarte simpla de chiftelute de peste la cuptor din: peste alb, ceapa, usturoi, cartof, paine, patrunjel verde, ou, faina, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg peste alb, de preferinta file o ceapa 2-3 catei de usturoi un cartof mic 2 felii de paine patrunjel verde un ou putina faina sare si…
Cum se prepara Creveti saganaki (video)
12 March 2011
O reteta video foarte gustoasa despre cum se prepara creveti saganaki din: creveti, branza, oregano, ceapa, vin, usturoi, patrunjel, ulei, rosii in bulion, sare si piper. Ingrediente: creveti branza oregano ceapa vin usturoi patrunjel ulei rosii in bulion sare piper Mod de preparare: Se folosesc creveti proaspeti, care se curata de mantia exterioara, apoi…
Caviar de vinete
12 March 2011
O reteta delicioasa de caviar de vinete din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, cimbru, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 4 roşii 4 linguri de untdelemn 3-4 căţei de usturoi un buchet garni (pătrunjel, cimbru, foaie de dafin) sare piper Mod de preparare: Vinetele se spală şi se şterg, după care…
Supă de mazare cu slănină si crutoane
12 March 2011
Retete de post: Musaca de vinete
12 March 2011
O reteta de post foarte gustoasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200g ceapă 50 ml untdelemn sare piper pătrunjel verde pesmet Mod de preparare: Se curăţă vinetele, se taie rondele, se presară sare, ca să-şi lase zeama.…
Cocktail Cognac Framboise
12 March 2011
O reteta de cocktail cognac framboise din: zmeura conservata in coniac, suc de compot de zmeura si spumant sau champagne. Ingrediente: 1 lingură de zmeură conservată în coniac 1 lingură de suc de compot de zmeură spumant sec sau champagne Mod de preparare: Aşezăm zmeura şi sucul de zmeură într-un pahar de şampanie, apoi…
Supă de usturoi cu lapte si smantană
12 March 2011
O reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi, morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 100 gr morcovi 100 gr ceapă 200 gr cartofi 4 felii de pâine 50 gr unt 300 ml lapte 100 gr smântână 1/2 legătură de pătrunjel 20…
Retete de post: Vinete la grătar
12 March 2011
O reteta de post foarte gustoasa de vinete de gratar din: vinete, usturoi, patrunjel verde si untdelemn. Ingrediente: 3-4 vinete o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde untdelemn Mod de preparare: Vinetele se spală, se elimină cotorul şi se taie felii groase de un deget. Se presară sare şi se lasă 10…
Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşii
12 March 2011
O reteta de post delicioasa de praz cu masline in sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, pasta de tomate, sare, piper si facultativ o lingurita de zahar. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 linguriţe de oţet (sau zeamă de lămâie) 3 linguri…
Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci
12 March 2011
O retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrunjel verde oţet piper…
Supă de varză dulce cu cartofi
12 March 2011
O reteta foarte simpla de supa de varza dulce din: varza, cartofi, ceapa si faina. Ingrediente: 1/2 kg varză timpurie 300 gr cartofi 2 cepe 50 gr făină Mod de preparare: Incălzim vasul pentru fierberea mocnită, punem ceapa tăiată cubuleţe mărunte şi varza dulce tăiată tăiţei şi le fierbem înăbuşit. După 15 minute, mărim…
Cum se prepara Cocktail Astoria (video)
12 March 2011
Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei gras
12 March 2011
Retete de post: Mancare de ceapă
12 March 2011
O reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare, piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce. Ingrediente: un kg ceapă 4 lingnri de pastă de tomate sare piper puţin zahăr două linguri de untdelemn facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce Mod de preparare: Ceapa se…
Cocktail Summertime
12 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Summertime din: coniac, cassis, suc de lamaie, ginger ale, o felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl coniac 1 cl Cassis 1 cl suc proaspat de lamaie 10 cl Ginger Ale o jumtate de felie de portocala 2 cirese de cocktail Mod de preparare: Turnam coniacul, Cassis-ul si…
Conopidă gratinată cu cascaval
12 March 2011
Ciorbă americană de fasole şi arahide
12 March 2011
Retete de post: Ardei umpluţi cu vinete
12 March 2011
O reteta de post de ardei umpluti cu vinete: vanata, ardei capia, usturoi, sare, faina, rosii, patrunjel verde, untdelemn si facultativ cateva linguri de smantana. Ingrediente: o vânătă mare 10 ardei capia două căpăţâni de usturoi sare o jumătate de cană de făină două roşii câteva fire de pătrunjel verde untdelemn (pentru prăjt) facultativ: câteva…
Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă
12 March 2011
O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de mălai…
Cât costă pe piaţa neagră o sticlă goală de vin scump
12 March 2011
In China, după ce terminaţi o sticlă de vin scump trebuie să o spargeţi, avertizează specialiştii care atrag atenţia că un Chateau Lafite Rothschild din 1982 costă în jur de 6000 de dolari, iar sticla goală valorează pe piaţa neagră 1500 de dolari. Potrivit CNN, cinci procente din piaţa de vinuri estimată la 13,7 mii…
Cartofi la cuptor, cu brânză şi smântână
12 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de cartofi la cuptor cu branza si smantana din: cartofi, branza de vaca, telemea, smantana, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari patru linguri de brânză de vacă două linguri de telemea rasă 6 linguri de smântână 25 g unt o legătură de pătrunjel verde sare Mod…
Retete de post: Crochete cu cartofi
12 March 2011
O reteta de post de crochete de cartofi din: cartofi, oua, sare, untdelemn, cascava sau branza de burduf, ou si pesmet. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 4 ouă sare untdelemn 250-300 g caşcaval sau brânză de burduf ou pesmet Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se pasează. Se amestecă toate ingredientele, iar din…
Retete de post: Salată de sfeclă cu hrean si chimen
12 March 2011
O reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen. Ingrediente: 2-3 rădăcini de hrean o sfeclă roşie (mică) 3 lingnri de untdelemn 3 lingnri de oţet 3 lingnri de miere un vârf de cuţit de sare o linguriţă de chimen …
Salată de carnati si caşcaval cu ardei si porumb
12 March 2011
O reteta simpla de salata de carnati si cascaval cu ardei si porumb din: carnati, branza sau cascaval, ardei verzi, ceapa, porumb, otet, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 250 gr cărnaţi 200 gr brânză/caşcaval 2 ardei verzi 2 cepe 300 gr porumb (din congelator) 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de untdelemn …
Cocktal Coniac Tropical
12 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Coniac Tropical din: coniac, lichior de portocale, suc de lamaie sau limeta, suc de portocale, suc de ananas, felii de portocale, menta si nucsoara. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl lichior de portocale 2 cl suc de lamaie sau limeta, proaspat 4 cl suc de portocale 4 cl suc de…
Retete de post: Salată de ţelină
12 March 2011
O reteta de post de salata de telina din: radacina de telina, morcov, mere, untdelemn, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 3 rădăcini de ţelină (de dimensiune potrivită) un morcov două mere 200 g untdelemn o lămâie câteva fire de pătrunjel verde facultativ: un gălbenuş de ou, 70 ml untdelemn, un praf de sare Mod…
Salată de ţelina cu ceapa si untdelemn
12 March 2011
Retete de post: Cartofi fierţi cu usturoi
12 March 2011
O reteta de post de cartofi fierti in usturoi din: usturoi, untdelemn, apa minerala, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi 4-5 căţei de usturoi (sau 4-5 fire de usturoi verde) două linguri de untdelemn două linguri de apă minerală sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi apoi se fierb în…
Retete de post: Ardei copţi
12 March 2011
O reteta de post de ardei copti din: ardei capia, usturoi, sare, otet si facultativ untdelemn. Ingrediente: 8-10 ardei capia usturoi sare oţet facultativ: untdelemn (pentru prăjit) Mod de preparare: Ardeii se prăjesc în untdelemn sau se coc pe tablă, la foc mic. Se pun apoi într-o oală cu apă, după care se jupoaie…
Salată de cicoare cu iaurt si portocale
12 March 2011
O reteta simpla de salata de cicoare cu iaurt si portocale din: iaurt, untdelemn, suc de lamaie, zahar, sare, portocale si tulpini de cicoare. Ingrediente: 1 iaurt 2 linguri de untdelemn sucul de la o lămâie o lingură de zahăr puţină sare 2 portocale tăiate cubuleţe mărunte 4 sau 5 tulpini de cicoare Mod…
Retete de post: Cartofi natur
12 March 2011
O reteta de post de cartofi natur din: cartofi, untdelemn, sare si paturnjel verde. Ingrediente: un kg cartofi untdelemn (sau unt) sare pătrunjel verde facultativ: usturoi verde, ceapă verde Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se fierb în apă cu sare. Când sunt gata, se strecoară şi se pun într-un…
Retete de post: Borş de iarnă
11 March 2011
O reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrunjel (rădăcină şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două linguri de orez o jumătate de litru de borş sare piper…
Supă de creier de viţel
11 March 2011
O reteta foarte simpla de supa de creier de vitel din: creier de vita, radacina de telina, morcovi, patrunjel si smantana. Ingrediente: 1/2 creier de viţel 2 rădăcini de ţelină 2 morcovi 1 legătură de pătrunjel 2 ceşcuţe de smântână Mod de preparare: Fierbem morcovii şi pătrunjelul. Adăugăm creierul de viţel, mai fierbem 2-3…
Retete de post: Borş de cartofi
11 March 2011
O reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) două legături de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper un litru borş facultativ: 3 linguri…
Retete de post: Salată de ciuperci cu sfeclă şi usturoi
11 March 2011
O reteta de post de salata de ciuperci cu sfecla si usturoi din: ciuperci albe, sfecla rosie, ceapa, usturoi, untdelemn, sare, piper si otet. Ingrediente: 600 g ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 3 căpăţâni mijlocii de sfeclă roşie 200 g ceapă o căpăţănă de usturoi 100 ml untdelemn sare piper oţet Mod…
Supă rece de roşii
11 March 2011
O reteta simpla de supa rece de rosii din: rosii, usturoi, castravete, untelemn si otet. Ingrediente: 600 gr roşii 2 căţei de usturoi 1 castravete untdelemn otet Mod de preparare: Roşiile coapte la fierbem înăbuşit 5 minute, adăugăm usturoiul, oţetul şi untdelemnul şi amestecăm până cănd se îngroaşă ca piureul. Le răcim şi garmisim…
Retete de post: Salată de varză cu mere
11 March 2011
Retete de post: Salată de fasole boabe
11 March 2011
O reteta de post de salata de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, rosii, usturoi, zahar, otet, untdelemn, foi de dafin, cimbru, marar, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 300g fasole boabe (grasă, albă sau pestriţă) o ceapă două roşii 3-4 căţei de usturoi o linguriţă de zahăr două linguri de oţet două linguri de untdelemn…
Supă cremă de peşte
11 March 2011
O reteta foarte gustoasa de supa crema de peste din: peste, morcovi, telina, smantana, ceapa, ou, ardei iute, leustean, vegeta si sare. Ingrediente: 500 gr peşte 100 gr morcovi 100 gr ţelină 100 gr smântână 100 gr ceapă 1 ou 1 ardei iute 1/2 legătură de leuştean 20 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 10…
Cocktail Cherry Blossom
11 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Cherry Blossom din: brandy, cherry brandy, cointreau, suc de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl cherry brandy 1 cl cointreau 1 cl suc de lamaie 1 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Toate ingredientele se agita intr-un shaker umplut cu gheata, apoi turnam…
Supa de soia cu ciuperci
11 March 2011
Fileuri de peşte coapte în pâine
11 March 2011
Supa de bere cu scortisoara
11 March 2011
Salată de ţelină si cartofi
11 March 2011
O reteta foarte simpla de salata de telina cu cartofi din: cartofi, radacina de telina, ou, mar, sare, piper, otet si untdelemn Ingrediente: 1/2 kg cartofi o rădăcină de felină 1 ou fiert 1 măr acru sare piper oţet şi untdelemn Mod de preparare: Curăţăm ţelina şi cartofii, le tăiem cubuleţe şi le fierbem…
Găluşte de Gris – Noques au Semoule
11 March 2011
Supă de oase cu ţelină si păstarnac
11 March 2011
O reteta simpla de supa de oase cu telina si pastarnac din: oase si maduva, morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, praz, ceapa, boabe de piper si sare dupa gust. Acest semipreparat se foloseşte la prepararea supelor, cremelor şi sosurilor. Ingrediente: oase cu măduvă şi sită 3 kg morcovi 200 g ţelină 200 g păstârnac…
Şniţel de vinete cu dovlecei
11 March 2011
Salată de sfeclă cu chimen
11 March 2011
Cocktail Cognac Sour
11 March 2011
Verzişoare de Bruxelles cu bacon
11 March 2011
Cum se prepara Cocktail Bourbon Dynasty (video)
11 March 2011
Salată de ciuperci cu struguri si ceapa
11 March 2011
O reteta simpla de salata de ciuperci cu struguri si ceapa din: struguri, salata verde ciuperci, otet de vin, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 300 gr struguri o salată verde mai mică 375 gr ciuperci (champignons) 1 ceapă mai mică 2 linguri de oţet de vin sare piper 2 linguri de untdelemn Mod de…
Ouă Soubise
11 March 2011
Lipie fantezie
11 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de lipie fantezie din: faina, cartofi, sunca, ardei masline, cascaval, oua, ketchup, ulei, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 300 gr faină 100 gr cartofi 100 gr şuncă presată 50 gr ardei roşu 100 gr măsline feliate 50 gr caşcaval 3 ouă 30 gr ketchup 50 ml ulei 10 gr drojdie…
Salată indiană de orez
11 March 2011
O reteta de salata indiana din: ceapa, untdelemn, pui, salata verde, visine, orez, mandarine si boabe de stafide. Ingrediente: 2 cepe de mărime mijlocie 3/10 de untdelemn 1/2 pui fără pulpe 1/2 salată verde tăiată câteva vişine fără sâmburi 1/2 cutie de mandarine o pungă de orez, fiert repede şi răcit kiri iute câteva boabe…
Supă Cremă Ambasador – Potage Ambassadeur
11 March 2011
O reteta delicioasa de supa crema ambasador din: unt, costita afumata, morcovi, ceapa, usturoi, mazare verde, orez, smantana, salata verde si sare. Ingrediente: unt 50 g costiţă afumată 80 g praz (partea verde) 80 g morcovi 80 g ceapă 60 g un căţel de usturoi mazăre verde (proaspătă sau din conservă) 600 g orez 40…
Frigărui din soia
11 March 2011
O reteta gustoasa si simpla de frigarui din soia din: cuburi de soia, ardei gras, rosii, castraveti, usturoi, tarhon, ulei, sare, vegeta, pipet si boia dulce. Ingrediente: 100 gr cuburi de soia 100 gr ardei gras 200 gr roşii 100 gr castraveţi 4 căţei de usturoi 2 crenguţe de tarhon 30 ml ulei 20 gr…
Tăiţei cu roşii şi măsline
11 March 2011
O reteta simpla de taitei cu rosii si masline din: ceapa, slanina, rosii, masline, boabe de mazare, sare, piper, maghiran si spaghete Ingrediente: 2 cepe 50 gr slănină cărnoasă 1 lingură de untdelemn 750 gr roşii curăţate de coajă şi condimentate 75 gr măsline negre 150 gr boabe de mazăre din congelator sare piper maghiran…
Rosii umplute cu crema de sardele
11 March 2011
O reteta simpla de rosii umplute cu crema de sardele din: rosii, sardele in ulei, lamaie, maioneza, unt, patrunjel si piper. Ingrediente: 6 roşii 250 gr sardele în ulei 100 ml maioneză 1 lămâie puţin unt pătrunjel piper Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se scobesc pentru a se goli interiorul. Sardelele…
Sepie umplută
11 March 2011
Salată zacuscă
11 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata zacusca din: rosii, gogosari, vinete, usturoi, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 1 kg roşii 1 kg gogoşari 1 /2 kg vinete un usturoi pătrunjel sare piper untdelemn Mod de preparare: Se coc gogoşarii, se curăţă, se decojesc roşiile, vinetele, se toacă toate prin maşina de tocat…
Tăiţei verzi cu sos de gorgonzola
11 March 2011
O reteta foarte simpla de taitei verzi cu sos de gorgonzola din: taitei cu spanac, ceapa, untdelemn, smantana, gorgonzola, sare, piper alb, suc de lamaie si rosii. Ingrediente: 250 gr tăiţei verzi (cu spanac) 1 ceapă 1 lingură ăe untdelemn 400 gr smântână 150 gr gorgonzola (brânză) sare piper alb suc de la o jumătate…
Budinca dulce de paste cu branza
10 March 2011
O reteta delicioasa de budinca dulce de paste cu branza din: paste integrale, branza dulce, zahar, stafide, esenta de rom sau zahar vanilat, oua, unt si sare. Ingrediente: paste integrale (sau nu neaparat); (se pot folosi macaroane, spaghete, fussili) 1/2 kg branza dulce 10 linguri de zahar o mana de stafide esenta de rom si/…
Cocktail Capri
10 March 2011
O reteta simpla de cocktail Capri din: coniac, vermut rosu, angostura, sirop de grenadine si cirese. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl vermut rosu 1 strop de Angostura o lingurita de sirop de grenadine cirese Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un shaker, pe urma turnam intr-un pahar de cocktail. Servim cocktailul cu cirese.
Fasole sarbeasca (prebranat)
10 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de fasole sarbeasca din: fasole alba, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia, sare, piper ai ardei rosii. Ingrediente: 320 gr fasole albă 1 kg ceapă foaie de dafin 2 linguri de boia ulei sare piper 2-3 ardei roşii Mod de preparare: Vasul se încălzeşte pentru fierbere aşa cum este…
Cum se prepara Rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos (video)
10 March 2011
O reteta video despre cum se prepara rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos din: piept de pui, sparanghel, foietaj, fulgi de cocos, smantana, ou, patrunjel, ulei de nuci, sare si piper. Ingrediente: piept de pui sparanghel foietaj fulgi de cocos smantana ou patrunjel ulei nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie…
Chifteluţe din roşii
10 March 2011
O reteta delicioasa de chiftelute din: rosii, patrunjel, scortisoara, praf de copt, ceapa verde, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 1 kg roşii coapte 1 legătură pătrunjel 3 linguri scorţişoară un praf de copt 1 legătură ceapă verde 1 linguriţă sare piper făină cât cuprinde ulei încins Mod de preparare: Tai mărunt pătrunjelul,…
Piftele cu spanac si cartofi
10 March 2011
O reteta simpla de piftele cu spanac, cartofi, oua, faina, branza, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi mai mari fierţi,în coajă 2 ouă făină 50 g brânză 300 g spanac 1ceapă sare piper Mod de preparare: Razi cartofii pe răzătoarea mică şi îi amesteci cu celelalte ingrediente. Formezi piftele pe care le…
Ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata
10 March 2011
O reteta absolut delicioasa de ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata din: ceapa, carnati, ciuperci, patrunjel, bere, carne uscata, rosii, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe curăţate 300 gr cârnaţi 150 gr ciuperci (de stâncă) 1 legătură de pătrunjel 2 linguri de bere 8 felii de carne uscată (afumată sau deshidratată), tăiată mărunt…
Sandvisuri italiene la cuptor
10 March 2011
O reteta de sandvisuri italiene la cuptor din: paine, cascaval, slanina, magheram. sare, piper si ulei Ingrediente: 1/2 baghetă de pâine pentru sandvişuri 200 gr caşcaval topit 4 roşii 4 felii de slănină magheran măsline sare piper ulei Mod de preparare: Bagheta de pâine se taie în felii subţiri pe care le ungem cu…
Sparanghel rulat
10 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de sparanghel rulat din: sparanghel, sunca, branza, patrunjel, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 400 gr sparanghel 10 felii de şuncă 10 felii de brânză 1 legătură de pătrunjel suc de lămâie 400 ml smântână Mod de preparare: Sparanghelul bine spălat se fierbe la foc slab în vas, apoi…
Humus
10 March 2011
O reteta delicioasa de Humus cu: naut, ulei de masline, castraveti, rosii, sare si piper alb. Intr-o epocă nu demult apusă, năutul avea o reputaţie proastă de cafea falsă. Insă boabele’sale sunt mai gustoase decât soia şi capabile de revigorări instantanee. Ingrediente: 300 gr năut 50 ml ulei de măsline 50 gr castraveţi 50 gr…
Supa de bere
10 March 2011
Cum se prepara Cocktail De Rigueur (video)
10 March 2011
Supă Cremă de Raci – Creme d’Ecrevisses
10 March 2011
Legume cu tapioca
10 March 2011
O reteta gustoasa de legume cu tapioca din: legume mexicane, conopida, faina de tapioca, unt, usturoi, patrunjel, sare, vegeta si piper alb. Ingrediente: 400 gr legume mexicane 200 gr conopidă 100 gr faină de tapioca 50 gr unt 4 căţei de usturoi 4 fire de pătrunjel 10 gr sare 10 gr bază pentru mâncăruri (ex.…
Cocktail Bermuda Highball
10 March 2011
O reteta simpla de cocktail bermuda highball din: coniac, gin, ginger ale si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl coniac 2 cl gin 1 strop de Ginger Ale, suc de portocale amarui felii de portocale Mod de preparare: Amestecam intr-un shaker coniacul si ginul si cu sucul de prtocale amarui, apoi il turnam intr-un…
Taieţei cu spanac
10 March 2011
O reteta rapida de taietei cu spanac din: faina, oua, sare, unt,bicarbonat si spanac. Ingrediente: 1 kg făină 2 ouă 1/2 kg spanac sare unt cât o nucă 1 vârf de cuţit bicarbonat Mod de preparare: Spanacul curăţat şi spălat bine îl fierbi cu bicarbonat, 6-8 minute. După fierbere, îl strecori şi-l laşi să…
Ficatei de pui cu mere si salată verde
10 March 2011
Glosarul băuturilor scurte
10 March 2011
Amaretto: Lichior pe bază de piersici şi migdale, completat cu arome de plante medicinale. (28% Voi). Angostura amar: Băutură amară, aromatizată cu plante medicinale, care provine din Ciudad Bolivar, din fostul loc numit în preze zent Trinidad. Anisette: Lichior francez din pl plante medicinale. Aperol: Aperitiv italian amar cu rubarbă, chinină, solanum rantonetti,…
Consome de Raţă – Enteessenz
10 March 2011
Supă cremă de conopidă – Veloute Dubarry
10 March 2011
Sushi delicios
10 March 2011
O reteta delicioasa de sushi din: orez, alge nori, ardei kapia, morcovi, castraveti, creveti, somon afumat, caviar, pasta wasabi, sos de soia, otet de orez si sare. Dacă e susbi, e Japonia. O mâncare elaborată care înseamnă, simplificat, peşte crud cu orez. Ingrediente: 200 gr orez pentru sushi 2 foi de alge nori 50 gr…
Ruladă de vitel cu spanac si stafide
10 March 2011
O reteta gustoasa de rulada de vitel cu spanac, stafide, ciuperci, ceapa, usturoi, nucsoara, piper, vin rosu, smantana, mustar iute, rosii, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 felii pulpă de viţel sau 4 vrăbioare 500 g spanac 100 g stafide 100 g ciuperci feliate 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi nucşoară măcinată piper 1/8 l…
Toci la minut
10 March 2011
Piept de pui cu şuncă în aspic
9 March 2011
Fasole verde cu pui si bulion
9 March 2011
O reteta foarte simpla si gustoasa de fasole verde cu pui si bulion din: pui, fasole verde, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: 5-6 bucati de pui 3 pungi fasole verde congelata 1 ceapa ½ capatana usturoi bulion sare piper Mod de preparare: Se spala bucatile de pui si se pun la fiert intr-o…
Placinta cu pui si jambon
9 March 2011
Ou in smantana
9 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de ou in smantana si sare. Ingrediente: 4 ouă 1/2 kg smântână sare Mod de preparare: Intr-un vas pui smântână şi în ea spargi ouăle cu atenţie ca să rămână întregi. Presari sare numai pe albuş şi le dai la cuptor, la foc potrivit, până la coagularea albuşurilor.…
Papara cu carne
9 March 2011
Pui cu legume si smantana
9 March 2011
O reteta simpla de pui cu legume din: ceapa, morcov, ardei gras, patrunjel, untura, rosii, fasole verde, mazare, faina, smantana, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 pui 2 linguri untură (sau ulei, sau unt) 1 ceapă tocată mărunt 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 2 roşii 1 mână fasole verde 1 ceaşcă mazăre verde…
Mancare de salata verde
9 March 2011
Cum se prepara Salata de pui cu struguri (video)
9 March 2011
O reteta video simpla despre cum se prepara salata de pui cu struguri din: piept de pui, oua, salata verde, ruccola, rosii, struguri, nuci, ulei de masline, iaurt, smantana si tarhon. Ingrediente: piept de pui oua salata verde ruccola rosii struguri nuci ulei de masline iaurt smantana tarhon Mod de preparare: Pieptul de pui,…
Supă de vişine cu scortişoară
9 March 2011
O reteta foarte gustoasa de supa de visine cu scortisoara din: zahar, sare, razatura de lamaie, scortisoara, faina, galbenusuri de ou, smantana dulce si visine. Ingrediente: zahăr 60 g puţină sare şi răzătură de lămâie scorţişoară 3 g două linguri de făină două gălbenuşuri de ou smântână dulce nefermentată (frişcă lichidă) 100 m vişine 600…
Carne tocată cu roşii la cuptor
9 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de carne tocata cu rosii la cuptor din: rosii, carne tocata, paine, ceapa, ulei, oua, usturoi, faina, frunze de telina, busuioc, oregano, unt, piper, sare, grasime si pesmet pentru uns tava. Ingrediente: 6 roşii 800 g carne tocată 2 felii de pâine 2 cepe 1 lingură de ulei 2 ouă…
Puding de cocos
9 March 2011
Cum se prepara Cocktail Camden (video)
9 March 2011
Frigărui de pui cu ardei
9 March 2011
Rulada cu lamaie
9 March 2011
Supa cremă de fetică cu ciuperci
9 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de supa crema de fetica cu ciuperci din: fetica, ceapa, hasmaţuchi, zahar pudra, supa de pui, smantana, ciuperci, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g de fetică (salata mielului) 3 cepe 1 legătură de hasmaţuchi 2 linguriţe de zahăr pudră 750 ml supă de pui 250 ml smântână…
Salată Cezar cu creveţi
9 March 2011
O reteta absolut delicioasa de salata cezar cu creveti din: ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, galbenus de ou, mustar fara zahar, sos worcestershire, otet de vin, parmezan, bacon, salata verde, crevet, sare si piper. Ingrediente: sos vinaigrette: 2 linguri ulei de măsline 2 fileuri de anşoa 1 căţel de usturoi strivit 1 gălbenuş…
Supă cremă de spanac cu nucşoară
9 March 2011
O reteta absolut delicioasa de supa crema de spanac cu nucsoara din: unt, ceapa, faina, supa, spanac, galbenus de ou, smantana, usturoi, sare, piper, nucsoara si crutoane de paine prajitra. Ingrediente: unt 100 g ceapă 60 g două linguri de faină supă 1,5 1 spanac 4-500 g un gălbenuş de ou smântână 100 g un…
Cremă de dovlecei cu parmezan şi tarhon
9 March 2011
O reteta foarte gustoasa de crema de dovlecei cu parmezan si tarhon din: dovlecei, supa de legume, tarhon, parmezan, smantana, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei 1/2 – 1 supă de legume 4 fire de tarhon 80 g fulgi de parmezan 150 ml de smântână ulei de măsline sare piper măcinat …
Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola
9 March 2011
O reteta simpla si foarte gustoasa de spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola din: sos bolognese, ulei, ceapa, vinete, carne tocata, paste, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 1 borcan de sos bolognese cu ceapă si usturoi 2 linguri de ulei 1 ceapă mare tocată 250 g vinete, tăiate cubuleţe 500 g carne…
Piure de cartofi cu spanac
9 March 2011
Ravioli
9 March 2011
Piure de macris
9 March 2011
Spanac ardelenesc
9 March 2011
O reteta delicioasa de spanac ardelenesc cu: untura, faina, orez, lapte, marar, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri untură 1 ingură făină 200 g orez 2 linguri lapte 1 legătură mărar 2-3 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Alegi spanacul, îl speli şi-l fierbi în apă cloco tită…
Loboda cu cas la cuptor
9 March 2011
Salata verde oparita
9 March 2011
O reteta delicioasa de salata verde oparita cu: usturoi, slanina afumata, lapte acru si sare. Ingrediente: 3 căpăţâni de salată 3 căţei de usturoi 100 g slănină afumată 1 ceaşcă mare lapte acru sare Mod de preparare: Tai slănina mărunt şi o prăjeşti. Adaugi usturoiul şi, după ce s-a îngălbenit puţin, stingi cu…
Supă de mere cu razatura de lamaie
9 March 2011
O reteta foarte gustoasa de supa de mere cu razatura de lamaie din: mere, razatura de lamaie, zahar, vin alb, galbenus de ou, faina, smatana dulce si putina sare. Ingrediente: mere 10-12 buc (aprox. 800 g) puţină răzătură de lămâie zahar 50 g vin alb superior 100 ml gălbenuş de ou 2 buc două linguri…
Peste la aburi cu ciuperci shiitake
9 March 2011
O reteta delicioasa de peste la aburi cu ciuperci shiitake din: telina, file de somon, biban de mare sau halibut, ciuperci shiitake, ceapa verde, ghimbir, sare, piper alb, sos de soia, amidon de porumb, ulei de sunan si frunze de coriandru. Ingrediente: 350 g ţelină 500 g file de somon biban de mare sau peşte…
Plăcintă cu ceapă şi cimbru
9 March 2011
Budinca de castraveti si macris
9 March 2011
Supă cremă de mazare cu ţelina si albitură
8 March 2011
O reteta foarte simpla si gustoasa de supa crema de mazare din: unt, ceapa, telina, albitura, supa, mazare verde, galbenus de ou, smantana, sare, piper si crutoane de paine prajita. Ingrediente: unt 100 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g supă 1,5 1 mazăre verde (proaspătă sau din conservă) 400 g un gălbenuş…
Piure de telină
8 March 2011
Paste cu stevie si branza
8 March 2011
O reteta de paste cu stevie, cepa verde, salata, usturoi, oua, smnatana, branza telemea, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g ştevie 500 g paste 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 2 cepe vechi 4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper cimbru verdeaţă ulei Mod de preparare: Fierbi pastele…
Supa de hasmatuchi
8 March 2011
O reteta de supa cu hasmatuchi, unt, faina, oua, smantana, crutoane. Ingrediente: 2-3 legături hasmaţuchi 1,5 I supă de Zarzavat 50 g unt 1 lingură făină 2 ouă 3 linguri smântână crutoane Mod de preparare: Alegi hasmaţuchi, îl speli şi-l tai mărunt. îl căleşti uşor în unt, adaugi făina şi puţină apă. Le…
Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii
8 March 2011
Ruladă cu soia
8 March 2011
O reteta de rulada cu soia, faina, margarina, sifon, praf de copt, otet, nuca, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente foi : 700 g făină 1 pachet margarină 1 cană sifon 1 vârf de cuţit praf de copt 1 linguriţă condiment cu gust de legume oţet Ingrediente umplutură : 1 pachet soia granule…
Salata de cartofi cu hasmatuchi
8 March 2011
Cocktail Gin Safari
8 March 2011
O reteta simpla de Cocktail Gin Safari din: gin, lichior Amarula, tonic, lamaie si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl gin 2 stropi de lichior Amarula tonic lămâie cireşe de cockteil Mod de preparare: Punem cuburi de gheaţă în paharul de whisky, adăugăm ginul şi lichiorul Amarula. Completăm cu gin tonic rece. Servim cu…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu