Retete de top:
Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată
11 August 2011
O
reteta de biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata din: faina, oua,
galbenus, unt, zahar, zahar vanilat, portocala, ciocolata menaj,
smantana si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş
130 g unt 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 portocală pentru
umplutură: 200 g ciocolată menaj 150 ml smântână dulce pentru…
Read more »
Read more »
Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei
11 August 2011
O
reteta de focaccia cu sofran si cruste de dovlecei din: faina, drojdie
de bere, sofran, unt sau ulei de masline extravirgin, dovlecei, masline
negre, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere
50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran sare pentru
topping: 3 dovlecei (zucchini)…
Read more »
Read more »
Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă
11 August 2011
O
reteta de buseuri cu crema, capsuni si menta din: foitaj, ou, iaurt
slab, zahar pudra vanilat, smantana, cacao, capsuni, menta, zahar si
cacao. Ingrediente: 1 pachet de foitaj 1 ou pentru cremă: 200 g iaurt
slab 1 lingură zahăr pudră vanilat 50 ml smântână dulce 1 linguriţă
cacao pentru căpşuni: 250 g căpşuni 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiu
11 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu
din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina,
patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în
funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât
creşte şi timpul de coacere. Dorada este un peşte slab…
Read more »
Read more »
Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişor
11 August 2011
O
reteta de caracatita fripta, cu ardei si cartofi in sos dulce acrisor
din: caracatita, ghimbir, usturoi, lamaie, ulei de masline extravirgin,
ierburi aromatice, ardei grasi, zahar, otet din vin rosu, sare, cartofi
si frunze de coriandru. Ingrediente: caracatiţă (circa 1 kg) 10 g
ghimbir proaspăt 3 căţei de usturoi 1 lămâie 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pita umpluta cu pui
11 August 2011
O
reteta de pita umpluta cu pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi,
vin, frunze de salata, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 cepe 2 ardei graşi galbeni 1 ceşcuţă
cu vin frunze de salată pentru aluat: 600 g făină 1 cub de drojdie 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere şi pricomigdale
11 August 2011
O
reteta de tarta cu pere si pricomigdale din: faina, zahar, zahar
vanilat, unt, galbenusuri, sare, amidon, lapte, pricomigdale, amaretto,
pere, unt, vin alb, cacao amara si scortisoara. Ingrediente: 250 g faină
albă 100 g zahăr 120 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri un praf
de sare pentru cremă: 150 g zahăr 80…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe şi mascarpone
11 August 2011
O
reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar,
migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura,
afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra,
unt si menta. Ingrediente: 100 ml lapte 180 g faină albă 150 g unt 150 g
zahăr 50 g migdale 3 gălbenuşuri 1 lămâie 1 plic…
Read more »
Read more »
Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere
10 August 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din:
faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant,
ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb. Ingrediente: 200 g faină albă
100 g zahăr 80 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 3 linguri cacao amară
pentru pere: 2…
Read more »
Read more »
Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orez
10 August 2011
O
reteta de salau pe piure de telina si naut, cu sos de orez din: file de
salau, ulei de masline, unt, lamaie, sare, naut, telina, supa
concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, orez, ceapa, praz,
vin alb, lapte, mascarpone, sofran si patrunjel. Ingrediente: 600 g file
de şalău 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac şi ricotta
10 August 2011
O
reteta de tarta cu spana si ricotta din: spanac, frunze de sfecla,
ricotta, ou, parmezan, ulei de masline extravirgin, nucsoara, sare si
piper. Ingrediente: 300 g spanac 300 g frunze de sfeclă 200 g ricotta 1
ou 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin nucşoară
sare şi piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Night Shadow
10 August 2011
O
reteta simpal de Cocktail Night Shadow din: bourbon whiskey, vermut
rosu, suc de portocale, chartreuse verte si o felie de lamaie.
Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale
1 cl Chartreuse Verte o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine
ingredientele cu gheata in shaker,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ficatei de pui
10 August 2011
O
reteta de tarta cu ficatei de pui din: faina, ou, unt, lapte, sare,
ficatei de pui, ciuperci, ceapa, paine, lapte, oua, ulei si sare.
Ingrediente: 200 g cascaval pentru aluat: 200 g făină 1 ou 75 g unt 1
lingură cu lapte sare pentru umplutura: 1 kg ficăţei de pui 200 g
ciuperci 2…
Read more »
Read more »
File de doradă cu ghimbir
10 August 2011
O
reteta de file de dorada cu ghimbir din: dorada, ghimbir, lamaie,
seminte de anason, ulei de masline extravirgin, sare, cartofi, praz,
patrunjel, piper, adive si zahar. Ingrediente: 2 dorade (câte 400 g
fiecare) 40 g ghimbir proaspăt 1 lămâie 1 linguriţă seminţe de anason 4
linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru cartofi: 250…
Read more »
Read more »
Minestrone (supa de legume)
10 August 2011
Pornind
de ladenumirea iniţială de minestra (supă de legume), termenul
minestrone a fost creat pentru a defini întocmai tradiţia poporului
italian. Deşi este o adevărată simfonie de gusturi, minestrone
reprezenta mâncarea omului de rând, simplu, chiar sărac. O reteta de
minestrone din: parmezan, fasole alba, fasole verde, gnocchi, rosii,
morcovi, cartofi, ceapa, telina, pastarnac, bulion,…
Read more »
Read more »
Tartă cu migdale şi ciocolată
10 August 2011
O
reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt,
oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de
ciocolata. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 2 ouă 1
lingură cacao amară 1 plic drojdie 1 lămâie pentru umplutură: 250 g
migdale 150 g…
Read more »
Read more »
Salată Caprese
10 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii,
ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta
emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa
cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4
roşii 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de busuioc
verde piper proaspăt…
Read more »
Read more »
Tartă de lămâie şi caise
10 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta de lamaie si caise din: unt, zahar, ou,
lamaie, amoniu, faina, lapte, amidon, zahar, unt si galbenusuri.
Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lamaie 1 pliculet de amoniu
250 g faina crema: 300 ml lapte 50 g amidon 100 g zahar 50 g unt 2
galbenusuri…
Read more »
Read more »
Focaccia de cartofi
10 August 2011
O
reteta simpla de focaccioa de cartofi din: gris, faina alba, cartofi,
drojdie de bere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, parmezan,
oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g griş foarte fin 200 g faină
albă 150 g cartofi 400 ml apă 15 g drojdie de bere pentru topping: 500 g
roşii cherry 4-5 1inguri…
Read more »
Read more »
Clătite cu mere si ricotta
10 August 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba,
unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra
si suc de mere. Ingrediente 450-500 ml lapte 180 g faină albă 50 g unt 2
ouă pentru umplutură: 300 g ricotta 160 g unt 120 g stafide 2 ouă 800
g…
Read more »
Read more »
Pui rusesc
10 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui rusesc din: pui, morcovi, telina,
vin alb, patrunjel, ulei de masline, boia, sos de soia si sare.
Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 1 ţelină mică 400 ml vin alb 1/2 lămâie 1
legătură de pătrunjel 4 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă cu boia 1
linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Sepie cu mazăre şi pastramă de vită
10 August 2011
O
reteta de sepie cu mazare si pastrama de vita din: boabe de mazare,
sepii, pastrama de vita, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume,
ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Sepia este una
dintre moluştele care suportă foarte bine congelarea. Pentru a prepara
sepie este necesar, înainte de toate, să i se…
Read more »
Read more »
10 Cocktailuri delicioase
10 August 2011
O
selectie de 10 Cocktailuri delicioase perfecte pentru orice anotimp: O
reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec
si cirese. O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian,
miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail Horizon din:
bourbon whiskey, rom alb, siropd e grenadine si suc…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui şi anghinare
10 August 2011
O
reteta de placinta cu pui si anghinare din: faina, drojdie de bere,
ulei de masline extravirgin, sare, piper, piept de pui, anghinare,
ceapa, smantna, ou, zeama de lamaie, parmezan si patrunjel. Ingrediente:
200 g faină albă 1/2 plic drojdie de bere 3 linguri de ulei de măsline
extravirgin apă sare şi piper pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui impanate
10 August 2011
O
reteta de pulpa de pui impanate din: pulpe de pui, lamai, ceapa verde,
patrunjel, usturoi, ceapa, rosii, vin alb, ulei, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1
legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml
vin alb ulei…
Read more »
Read more »
Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale
10 August 2011
O
reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba,
zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin,
dulceata de caise, scortisoara si albus. Ingrediente: 300 g faină albă 1
albuş 2 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri lapte pentru umplutură: 6-7
pricomigdale (amaretti) 2 mere 72 pere 50…
Read more »
Read more »
Scoici în sos de vin
10 August 2011
O
reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin
alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g de scoici 50 g de unt 30 ml de ulei măsline 250 ml de
vin alb 1 ceapă roşie 4-5 căţei de usturoi 1 frunză de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola
10 August 2011
O
reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de
halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Peştele halibut
este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un
peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate. E…
Read more »
Read more »
Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde
10 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pastravi la gratar cu rosii cherry si
ceapa verde din: pastravi, lamai, ulei de masline, rosii cherry,
patrunjel, ceapa verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi 3
lămâi 2 linguri de ulei de măsline 10 roşii cherry 1 legătură de
pătrunjel 1 legătură de ceapă verde 7-8 cartofi…
Read more »
Read more »
Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară
10 August 2011
O
reteta de cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara din: faina, oua,
drojdie de bere, zahar, apa, scortisoara, unt, pere si un ou.
Ingrediente: 500 g faină albă 5 ouă 1/2 cub drojdie de bere 270 g zahăr
100 ml apă 2 linguri scorţişoară pulbere 150 g unt 2 pere mai tari
pentru uns:…
Read more »
Read more »
Focaccia de cartofi cu rozmarin
10 August 2011
O
reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu rozmarin din: faina, apa,
cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rozmarin
si sare. Ingrediente: 350 g faină albă 200 ml apă 100 g cartofi 1/2 cub
drojdie de bere 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr 1
crenguţă rozmarin sare fină sare…
Read more »
Read more »
Tartă cu migdale dulci şi amare
10 August 2011
O
reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar,
galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar
pudra. Ingrediente: 400 g faină albă 200 g unt 100 g zahăr 2
gălbenuşuri pentru umplutură: 1 1 apă 250 g migdale dulci 250 g zahăr
4-5 migdale amare 2 ouă…
Read more »
Read more »
Tarta simpla
10 August 2011
O
reteta de tarta din: faina alba, zahar, unt, ou, drojdie, sare, zahar,
seminte de pin, zahar vanilat, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente:
300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 1 ou 1 plic drojdie un praf de
sare pentru umplutură: 150 g
Cocktail Alice
10 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec
si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Cassis 2 cl vermut sec
cirese Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in
shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Decoram cu cirese
de cocktail.
Read more »
Read more »
Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras
10 August 2011
O
reteta de fileuri de chefal cu mac si spuma de ardei gras din: fileuri
de chefal, faina, seminte de mac, ulei de masline extravirgin, sare,
piper, ardei gras, galbenusuri, smantana dulce, morcovi, dovlecei, unt,
coacaze si zahar. Ingrediente: 8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare) 3
linguri faină albă 4 linguriţe seminţe de…
Read more »
Read more »
Ce mâncăm după ce trecem de 30 de ani
10 August 2011
Simţul
gustului şi nevoia de a bea apă scad o dată cu vârsta, iar aceasta duce
la greşeli de alimentaţie. Bananele, broccoli, uleiul de soia şi de
canola ar trebui să facă parte frecvent din dieta celor trecuţi de prima
tinereţe. Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, regulile de dietă se
schimbă sau devin mai stricte.…
Read more »
Read more »
Ştrudel uşor cu mere
10 August 2011
O
reteta simpla de strudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere,
scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara,
stafide, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 200
ml lapte 1 lingură miere 3 linguri apă 1 linguriţă scorţişoară pulbere
20 g unt sare pentru umplutură: 2 mere 1 lingură…
Read more »
Read more »
Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete
10 August 2011
O
reteta de lipie crocanta cu salata de crab si vinete din: faina,
untura, sare, salata verde, carne de crab, vinere, rosii cherry, ulei de
masline extravirgin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500
g faină albă 3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 1 salată
verde 200 g carne de crab (conservă sau congelată)…
Read more »
Read more »
Cum se curata pestele
10 August 2011
Cu
rare excepţii, aripioarele, solzii şi măruntaiele peştelui trebuie
îndepărtate. în consecinţă, ai nevoie de o foarfecă ascuţită pentru
tăierea aripioarelor şi pentru eviscerare, precum şi de un cuţitaş
pentru îndepărtarea oaselor. Incepe cu aripioarele: cea dorsală s-ar
putea să-ţi dea ceva bătaie de cap, aşa că taie de jur împrejur, până
dai de oasele…
Read more »
Read more »
DIETA cu lămâie
9 August 2011
Kilogramele
în plus sunt o sursă de stres. Dieta cu lamaie vă ajută să slăbiţi
rapid, dar şi să vă detoxifiaţi corpul. Suc de lamaie Bea un pahar de
suc de lămâie cu apă călduţă imediat ce te trezeşti dimineaţa (3-4
linguri de suc la un pahar de apă) şi ia micul dejun peste…
Read more »
Read more »
Terrină delicioasa de somon
9 August 2011
O
reteta simpla de terrina delicioasa de somon din: somon curd file,
somon afumat, smantana, faina, unt, lamaie, oua, marar, sare si piper.
Ingrediente: 500 g de somon crud file 300 g de somon afumat 200 ml de
smântână 100 g de făină 100 g de unt 1 lămâie 6 oua 1 legătură de mărar…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolată şi castane glasate
9 August 2011
O
reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de
menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 150 g castane glasate 150 ml lapte
20 migdale 2 linguri zahăr 4 ouă pentru decor: zahăr pudră Mod de
preparare: Incălzeşte cuptorul la 180° C.…
Read more »
Read more »
Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei
9 August 2011
O
reteta de tarta de susan cu piure de vinete si dovlecei din: faina
alba, ulei de susan, seminte de susan, drojdie, vanata, dovlecei, ceapa
verde, ulei de masline extravirgin, parmezan, albusuri, supa de legume,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 220 g faină albă 1 lingură ulei de
susan 2 linguri seminţe de susan 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail Mr. Bear
9 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja
de lamaie. Ingrediente: 4 cl Whisky canadian 1 cl miere coaja de lamaie
Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu cuburi de gehata whisky-ul
cu miere, apoi razuim coaja de lamaie si servim cu cuburi de gheata
intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Perişoare în sos de roşii
9 August 2011
O
reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de pui, felii de paine,
oua, ceapa, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 2 felii de pâine 2 ouă 3 cepe 1
lingură cu orez 1 ardei gras 500 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1…
Read more »
Read more »
Frigărui colorate
9 August 2011
O
reteta de frigarui colorate din: muschi de vita, ardei grasi, ardei
capia, dovlecel, ridichi, rosii cherry, cepe rosii, ulei, otet balsamic,
sos worchesterhire, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muschi
de vita 2 ardei grasi 2 ardei capia 1 dovlecel 4 ridichi 10 rosii
cherry 2 cepe rosii pentru marinare: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tartă cu miere, iaurt şi fructe
9 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu miere, iaurt si fructe din: faina alba,
unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe,
scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină
albă 150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere
120 g stafide 200 g iaurt…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei şi salată verde
9 August 2011
O
reteta de placinta cu dovlecei si salata verde din: faina alba, unt,
ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara,
nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă 150 g
unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g
stafide 200 g iaurt 200…
Read more »
Read more »
Drob cu carne de pui
9 August 2011
O
reteta simpla de drob cu carne de pui din: carne de pui, morcov, ardei,
ceapa verde, ciuperci, ou, bacon, sare si piper. Ingrediente: 700 g
carne de pui 1 morcov 1/2 ardei 2 fire ceapă verde 3 ciuperci 1 ou 3 ouă
fierte 4 felii de bacon sare piper Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Vinete cu mozzarella gratinate
9 August 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu mozzarella gratinate din: mozzarella,
iaurt gras, parmezan, ulei de masline, vinete, dovlecel, rosii, oua,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 250 g de mozzarella 200 g de iaurt
gras 100 g de parmezan 3 linguri de ulei de măsline 3 vinete fără
sâmburi 2 dovlecei 3 roşii 3 ouă 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos
9 August 2011
O
reteta de chiftelute la cuptor cu sos din: pulpa de porc slaba, marar,
usturoi, oua, sare, piper si bulion. O reteta delicioasa. Ingrediente: 1
kg pulpa de porc slaba 1 legatura marar 1 capatana usturoi 3 oua Sare
Piper bulion Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se toaca marunt
mararul si se…
Read more »
Read more »
Focaccia cu mălai şi pancetta
9 August 2011
O
reteta delicioasa de foccacia cu malai si pancetta din: faina alba,
drojdie, unt sau ulei de masline, sare, malai, pancetta, ierburi
aromatice si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie 50 g unt
sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 100 g mălai 150 g
pancetta (sau bacon) 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tort de pere şi ciocolată
9 August 2011
O
reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri,
zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie. Ingrediente: 3
pere 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 110 g zahăr 35 g cacao amară 250 g
mascarpone 100 g faină albă 1/2 plic drojdie Mod de preparare: Curăţă
perele de coajă, scoate-le cotoarele, taie-le…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu sunca si tarhon
9 August 2011
O
reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa,
sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare,
otet si ulei. Ingrediente: fasole alba 1 l de apa sunca afumata ceapa
morcovi telina radacina tarhon pasta de tomate sare otet ulei Mod de
preparare: Se pune intr-o ala…
Read more »
Read more »
Pastrama de pui
9 August 2011
O
reteta de pastrama de pui din: piept de pui, sare, zahar, foi de dafin,
apa, boabe de ienibahar, piper negru, miere, ulei de masline, sos de
soia, boia de ardei si piper negru. Ingrediente: piept de pui 1 lingură
cu sare 1 lingură cu zahăr 1 foaie de dafin 300 ml apă câteva boabe…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac şi sos de roşii
9 August 2011
O
reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac
verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic,
miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în
prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită
betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus,
este benefic pentru femeile însărcinate…
Read more »
Read more »
Plăcintă de cartofi cu ficăţei de pui
9 August 2011
O
reteta delicioasa de placinta de cartofi cu ficatei de pui din:
cartofi, unt, lapte, sare, piper, nucsoara, cas, suc de rosii, masline,
ficatei de pui, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
noi 50 g unt 200 ml lapte sare piper nucşoară 100 g caş proaspăt 100 ml
suc roşii câteva măsline…
Read more »
Read more »
Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos
9 August 2011
O
reteta delicioasa de tort de morcovi, ciocolata si nuca de cocos din:
faina, faina de cocos, zahar, morcovi, ciocolata umpluta cu crema de
cocos, ulei de floarea soarelui, lapte, oua, zahar vanilat, zahar pudra
si fulgi de cocos. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g făină de cocos
150 g zahăr 150 g morcovi…
Read more »
Read more »
Pizza lacto-vegetăriană
9 August 2011
O
reteta delicioasa de pizza lacto-vegetariana din: faina, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, linte verde, sos de rosii,
dovlecei, ceapa verde, mozzarella, cascaval afumat sau branza scamorza,
sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Horizon
9 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Horizon din: bourbon whiskey, rom alb, siropd
e grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl bourbon Whiskey 2 cl
rom alb 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de portocale Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata romul si siropul de grenadine in shaker,
si turnam bautura…
Read more »
Read more »
Despre carne de pui
9 August 2011
E
carnea cu care începem diversificarea în alimentarea micuţilor noştri –
iar asta, pentru că nu conţime grăsine în interiorul sau între fibrele
musculare şi are toţi nutrienţii esenţiali necesari alimentaţiei. Nu tot
ce ne oferă puiul este însă sănătos. Deşi are un gust grozav,
indiferent de procedeul gastronomic la care este supusă (prăjită, la…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos Riesling
9 August 2011
O
reteta delicioasa de piept de curcan cu sos Riesling din: piept de
curcan, vin alb sec, ulei, apa minerala, unt, usturoi, unt sau pasta de
trufe, lamaie, tarhon, zahar, sos worchestershire, sos de soia, cimbru,
sare si piper. Pieptul de curcan este recomandat pentru cresterea
imunitatii. Ingrediente: 750 g de piept de curcan dezosat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă cremă de dovlecel
9 August 2011
O
reteta de supa crema de dovlecel din: dovlecel, patrunjel, leustean,
usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie si apa. O variantă
cremoasă şi răcoritoare pentru zilele de post ale săptămânii. Se poate
savura atât rece, cât şi caldă, fiind la fel degustoasă. Ingrediente:
700 g de dovlecel 1 legatura de patrunjel 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Tartă cu piersici
9 August 2011
O
reteta simpla de tarta cu piersici din: oua, zahar, lapte, faina, unt,
piersici, praf de copt, zahar vanilat si lamaie. O singură piersică
înseamnă necesarul de vitamina C pentru o zi. Ingrediente: 3 oua 150 g
zahar 200 ml de lapte 250 g de faina 20 g unt 5 piersici mari 1 praf de…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu mentă
9 August 2011
O
reteta delicioasa de chiftele de pui cu menta din: piept de pui,
dovlecel, ceapa, usturoi, menta, ou, miez de paine, cimbru, busuioc,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel 1
ceapă medie 2-3 căţei de usturoi 5-6 frunze de mentă proaspătă 1 ou
miezul a 2 felii de pâine…
Read more »
Read more »
Supa rece de ardei gras si sfecla
9 August 2011
O
reteta de supa rece de ardei gras si sfecla din: ardei gras, ceapa,
apa, supa clara de pui sau de legume, zeama de lamaie, branza de capra,
sare, piper si felii de lamaie. Ingrediente: trei ardei grasi rosii doua
sfecle rosii medii doua cepe medii o lingura de ulei de masline o cana d
Tartă de castane şi ciocolată
9 August 2011
O
reteta de tarta de castane si ciocolata din: ou, zahar, faina, unt,
zahar vanilat, castane, lapte, ciocolata de menaj si mascarpone.
Ingrediente: 1 ou 150 g zahăr 350 g faină albă 80 g unt 1 plic zahăr
vanilat pentru umplutură: 800 g castane 100 g zahăr 300 ml lapte 250 g
ciocolată de menaj…
Read more »
Read more »
Suc de pere si menta
9 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de suc de pere si menta din: pere, menta si
miere. Ingrediente: pere menta miere Mod de preparare: Pui in
storcator trei pere mari. Adaugi menta si mierea si rezultatul este
delicios.
Read more »
Read more »
Dovleceii – beneficii pentru sănătate
9 August 2011
Sunt
o sursă excelentă de vitamina A şi C, luteină, acid folic şi potasiu,
toate atât de necesare bunei funcţionări a organismului. Totodată, un
dovlecel mediu are doar 25 de calorii şi nu conţine deloc colesterol sau
grăsimi saturate, ca e o opţiune perfectă pentru cei care ţin cură de
slăbire.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti
9 August 2011
O
reteta de pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, usturoi, sare,
piper, chili, bulion, rosii si castraveti. Ingrediente: 1 bucata pulpa
de porc aproximativ 2 kg 1 capatana usturoi sare piper chili bulion 3
rosii 4 castraveti Mod de preparare: Se cresteaza pulpa de porc, se
sarea si pipereaza e ambele parti,…
Read more »
Read more »
Rulou de viţel cu sparanghel
8 August 2011
O
reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel,
prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline
extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă) 80 g prosciutto
(şuncă, kaiser) 500 g sparanghel 125 g mozzarella 30 g pâine toast…
Read more »
Read more »
Chec de dovlecei cu nuci si stafide
8 August 2011
O
reteta simpla de chec de dovlecei cu nuci si stafide din: unt, zahar,
oua, dovlecei, mar, faina, sare, praf de copt, scortisoara, nuci, alune
si stafide. Ingrediente: 200g de unt moale 200g de zahăr 2 ouă 150 g de
dovlecei (doi dovlecei mici sau unul mare) 1 măr mic 200 g de făină 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Guiliana Crust
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Guiliana Crust din: whisky scotian, drambuie,
vermut sec si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl
Drambuie 1 cl vermut sec 2 cl suc de portocale Mod de preparare:
Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura
intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu cartofi si ou la cuptor
8 August 2011
O
reteta de ficatei de pui cu cartofi si ou la cuptor din: ficatei de
pui, ceapa, cartofi, oua, faina, lapte, patrunjel si ulei. Ingrediente:
350 g ficăţei de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură cu făină 5
linguri cu lapte 1 legătură de pătrunjel 50 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de mere
8 August 2011
O
reteta de tarta cu crema de mere din: faina, unt, zahar, albus, lamaie,
sare, mere, zahar, scortisoara, drojdie si ou. Ingrediente: 330 g faină
albă 200 g unt 100 g zahăr 1 albuş 1/2 lămâie un praf de sare pentru
umplutură: 5 mere 100 ml apă 100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară pulbere
1/2…
Read more »
Read more »
Curry delicios de pui
8 August 2011
O
reteta delicioasa de curry de pui din: piept de pui, bulion, fulgi de
migdale, stafide, iaurt, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, seminte de
chimen, praf de chili, cardamon, scortisoara, busuioc verde, ardei iute,
ulei de masline, sare si piper. O reţetă tradiţională indiană.
Ingrediente: 500 g de piept de pui, tăiat bucăţi loo g de…
Read more »
Read more »
Farfait cu fructe de vară
8 August 2011
O
reteta delicioasa de farfait cu fructe de vara din: smantana, zahar,
biscuiti, capsune, mure si miere. Ingrediente: 300 ml de smântână dulce
100 g de zahăr 12 biscuiţi 400 g de căpşune 300 g de mure 4 linguri de
miere Mod de preparare: Smântână şi zahărul se bat până când se obţine
o…
Read more »
Read more »
Salată în coajă de avocado
8 August 2011
O
reteta de salata in coaja de avocado din: rosii cherry, avocado, lamai,
ceapa verde, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, salata verde,
creveti jumbo, sare si piper. Ingrediente: 200 g de roşii cherry 2
avocado 2 lămâi 1 ceapă verde 1 lingură de oţet balsamic 2 linguri de
ulei de măsline frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu boia iute şi must
8 August 2011
O
reteta de tort de ciocolata cu boia iute si must din: ciocolata de
menaj, unt, zahar, oua, must, boia iute si cacao amara. Ingrediente: 300
g ciocolată de menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri must 1/2
linguriţă boia iute pentru decor: cacao amară Mod de preparare:
Topeşte la…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu farfalle si piept de pui
8 August 2011
O
reteta simpla de salata calda cu farfalle si piept de pui din: piept de
pui, paste farfalle, rosii cherry, rucola, dovlecel, ciuperci,
patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui
250 g paste farfalle (fundiţe) 8-10 roşii cherry 1 mână de rucola 1
dovlecel 1 conservă cu ciuperci feliate 1…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveţi în stil mexican
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail de creveţi în stil mexican din: creveti
decorticati, ulei de masline, rosii, avocado, lamai verzi, ardei iute,
leustean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de creveţi
decorticaţi 50 ml de ulei de măsline 8 roşii 1 avocado 4 lămâi verzi 1-2
ardei iuţi 1 legătură de leuştean 2 linguri…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor cu cuşcuş
8 August 2011
O
reteta de dovlecei la cuptor cu cuscus din: dovlecei, cuscus, stafide,
nuci, alune de padure, nuci caju, migdale, supa de legume, sare si
smantana. Ingrediente: 3 dovlecei 100 g cuscus 1 mana de stafide 1 mana
amestec de nuci, alune de padure, nuci caju si migdale decojite 200 ml
supa din legume sare smantana…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si busuioc
8 August 2011
O
reteta delicioasa de pui cu legume si busuioc din: piept de pui, ceapa,
rosii, praz, usturoi, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper,
ulei si busuioc. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 roşii 1 fir de
praz 3- 4 căţei de usturoi 1 morcov 1 ardei gras 1 ceaşcă de suc…
Read more »
Read more »
Cocktail Between The Border
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Between The Border din: votca si southern
comfort. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Southern Comfort Mod de
preparare: Mixam lung ingredientele cu gheata in shaker si servem cu
gehata in pahar de cocktail, racit.
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu şuncă şi dovlecei
8 August 2011
O
reteta de budinca de orez cu sunca si dovlecei din: orez, dovlecei,
unt, sunca, parmezan, pesmet, ulei de masline si usturoi. Ingrediente:
300 g orez 400 g dovlecei (zucchini) 50 g unt 120 g şuncă (kaiser,
bacon, prosciutto) 120 g parmezan ras 3 linguri pesmet 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 căţel usturoi…
Read more »
Read more »
Suc de caise cu zmeură
8 August 2011
O
reteta simpla de suc de caise cu zmeura din: caise, zmeura si zahar
brun. Ingrediente: 500 g caise 500 g zmeura zahar brun Mod de preparare:
Storc 500 de grame de caise zemoase şi încă 500 de zmeură. Adaugi un
pic de zahăr brun si iese un suc delicios.
Read more »
Read more »
Vinete cu piept de pui
8 August 2011
O
reteta simpla de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui,
cascaval, sunca, sos de rosii, ulei de masline, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 1 vânătă 300 g piept pui 100 g caşcaval 100 g şuncă 1
ceşcuţă cu sos de roşii ulei de măsline oregano sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tort Mimoza
8 August 2011
O
reteta delicioasa de tort Mimoza din: blat, capsuni, kiwi, banane,
compot de ananas, lichior de migdale, galbenusuri, lapte, zahar, faina,
coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 1 blat rotund din pandişpan 250 g căpşuni 2 kiwi 2 banane
250 g compot de ananas 1 pahar lichior de migdale 200…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei în trei culori
8 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de dovlecei in trei culori din:
dovlecei, dovlecei zuchini galbeni si versi, iaurt, marar, sare si
piper. Dovlecelul are un conţinut ridicat de substanţe nutritive şi
puţine calorii. Aşa că o salată de dovlecei la care foloseşti un
dressing de iaurt este uşoară şi sănătoasă Ingrediente: 2 dovlecei…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Nail
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden Nail din: bourbon whiskey, southern
comfort si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl
Southern Comfort spirala din coaja de lamaie Mod de preparare:
Amestecam intr-un pahar de bar whiskey-ul si Southern Comfort-ul cu
gehata. Servim intr-un pahar de whisky, cu multa gheata. Decoram cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Portofele surpriza
8 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de portofele surpriza din: piept de pui,
sunca, branza telemea, unt, cimbrisor si piper. Ingrediente: 2 piepti de
pui 400 g sunca 150 g branza telemea 100 g unt 1 crenguta cimbrisor
piper Mod de preparare: Intr-un castron, pune brânza telemea, untul,
usturoiul, cimbrişorul şi un praf de piper.…
Read more »
Read more »
Somon înnăbuşit în sos de legume
8 August 2011
O
reteta delicioasa de somon innabusit in sos de legume din: somon file,
ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde,
lamai, scortisoara, sare si piper. Somonul este un peşte extrem de
sănătos, datfiind conţinutul său bogat în omega 6. De aceea, se
recomandă consumattottimpul anului, cel puţin o dată pe săptămână.…
Read more »
Read more »
Risotto cu anghinare, lămâie şi şofran
8 August 2011
O
reteta de risotto cu anghinare, lamaie si sofran din: orez, anghinare,
ulei de masline extravirgin, unt, ceapa, lamaie, sofran, concentrat de
legume, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 bucăţi
anghinare 2 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g unt 1 ceapă mică 1
lămâie 1 plic şofran 1 1 supă concentrată…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci si ciocolata
8 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de
nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si
sare. Ingrediente: 40 g miez de nucă 140 g ciocolată de menaj 165 g
zahăr 4 ouă 1/2 plic zahăr vanilat zahăr pudră un praf de sare Mod de…
Read more »
Read more »
Suc de pepene roşu şi mere
8 August 2011
O
reteta simpla si gustoasa de suc de pepene rosu si mere din: pepene
rosu, mere si miere. Ingrediente: pepene rosu mere miere Mod de
preparare: Pun în storcător 400 de grame de pepene roşu şi două mere.
Mai adaugi o lingură de miere şi obti o bautura delicioasa si gustoasa.
Read more »
Read more »
Chili
8 August 2011
Sunt
din familia numită Capsicum, ardeii iuţi, sub denumirea lor iniţială de
Chili, sunt de mai multe specii şi dimensiuni. CristoforColumb, se
pare, a fost cel care i-a supranumit ardei după asemănarea la culoare şi
formă cu ardeii capia. Chili se consumă proaspeţi sau uscaţi, iar
utilizările lor culinare sunt nenumărate. Conţinutul lor nutritiv este…
Read more »
Read more »
Ingrediente proaspete
8 August 2011
Dovleceii
– Indiferent că sunt albi, galbeni sau verzi, numiţi de italieni şi
zuc- chini, dovleceii fac parte dintre acele legume care merită toată
atenţia noastră. Aduşi în spaţiul european acum câteva sute de ani,
dovleceii au o mulţime de proprietăţi nutritive şi terapeutice. Bogaţi
în hidraţi de carbon, potasiu, magneziu şi vitamine, dar săraci…
Read more »
Read more »
Mancare de căprioară cu fructe de pădure
8 August 2011
O
reteta de mancare de caprioara cu fructe de padure din: carne de
caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de
dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 400 g carne de căprioară 200 g fructe de pădure 200 g afine
1 tijă de ţelină 1/2 morcov 1/2…
Read more »
Read more »
Gem de zmeura
8 August 2011
O
reteta de gem de zmeura din: zmeura, zahar si zeama de lamaie.
Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare Mod de
preparare: Se alege zmeura bine coaptă, proaspătă, se curăţă de
frunzuliţe, apoi se spală într-o strecurătoare, sub jet de apă, de praf
şi de nisip. Fructele…
Compot de coacaze rosii
8 August 2011
O
reteta de compot de coacaze rosii din: coacaze, sirop si sare de
lamaie. Ingrediente: 1 kg de coacăze 1,5 kg de sirop 1 g sare de lămâie
Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se usuce. Se pun
într-o cratiţă, se toarnă siropul (preparat în prealabil din 700 g zahăr
la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cod în sos de lămâie si menta
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod in sos de lamaie si menta din:
fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare
si piper rosu marinat. Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu
ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2
crenguţe de…
Read more »
Read more »
Salată de arpacaş
7 August 2011
O
reteta simpla de salata de arpacas din: arpacas, rosii cherry, crema de
branza, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc si menta.
Ingrediente: 300 g arpacaş 600 g roşii cherry 150 g fasole verde 200 g
cremă de brânză (sau brânză de vaci) 6 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunze…
Read more »
Read more »
Visine confiate
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de visine confiate din: visine si zahar.
Ingrediente: 1 kg vişine 150 g zahăr Mod de preparare: Fructele se
spală şi se curăţă de sâmburi, se pun într-un vas şi se presară cu
zahăr. Se fierb pentru sterilizare, până lasă suc, cât să le cuprindă,
ca la compot. Pentru…
Read more »
Read more »
Tort de vin cu sos englezesc
7 August 2011
O
reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar
vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral,
zahar, galbenusuri si vanilie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 250 g
faină albă 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă cacao 1 plic drojdie 1
linguriţă scorţişoară pudră 1 pahar…
Read more »
Read more »
Salata cu oua de prepelita si piept de pui
7 August 2011
O
reteta de salata cu oua de prepelita si piept de pui din: oua de
prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze
de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte
de susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii
toast prăjite 4…
Read more »
Read more »
Croissant cu topping de inghetata
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Croissant cu topping de inghetata din:
croissant, ciocolata si ingheatata, Ingrediente: 1 pateu, un croissant
sau felii de chec o ciocolata alba topita sau cateva lingurite de
ciocolata inghetata Mod de preparare: Incalzeste pateul, croissantul
sau feliile de chec pentru cateva minute. Taie pateul sau croissantul pe
jumatate,…
Read more »
Read more »
Cocktail Drambuie Special
7 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Drambuie Special din: drambuie, angostura,
ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 stropi de
Angostura Ginger Ale spirala de coaja de lamaie Mod de preparare:
Asezam trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, turnam
deasupra Drambuie si Angostura, apoi completam cu ginger Ale…
Read more »
Read more »
Shake delicios cu fructe de padure
7 August 2011
O
reteta simpla de Shake delicios cu fructe de padure din: ingheatata de
fructe de padure, ingheatata de vanilie, lapte, lichior de mure si
fructe de padure. Ingrediente: 50 g inghetata de fructe de padure 50 g
inghetata de vanilie 150 ml lapte 50 ml lichior de mure 50 g fructe de
padure congelate …
Read more »
Read more »
Copanele de pui cu fulgi de porumb
7 August 2011
O
reteta simpla de copanele de pui cu fulgi de porumb din: copanelem oua,
fulgi de porumb, ulei, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8 copănele
cu os 2 ouă 1 pungă cu fulgi de porumb ulei pentru prăjit sare piper
busuioc Mod de preparare: Spală copănelele şi şterge-le cu un şervet
absorbant. Sărează-le, pipe-…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere şi caise
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina,
zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin,
dulceata de caise si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faină albă 250 g
zahăr 250 g unt 2 ouă drojdie pentru prăjituri 1 portocală sau 1 lămâie
pentru umplutură: 3 pere…
Read more »
Read more »
Risotto cu ierburi aromatice
7 August 2011
O
reteta simpla de risotto cu ierburi aromatice din: orez, cartof,
morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel
si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente 320 g orez 1 cartof 2
morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri
parmezan ras 1 pahar vin…
Read more »
Read more »
Mix de condimente pentru carnea de pui
7 August 2011
Pentru
o savoare deosebită, poţi face un amestec de condimente foarte
potrivit pentru carnea de pui la grătar ori făcută pe plită. Amestecă:
1/2 ceşcuţă cu paprica -2 linguriţe cu oregano, 2 linguriţe cu chili, 1
linguriţă cu praf de usturoi, 1 linguriţă cu piper negru, 1/2 linguriţă
cu muştar. Iar cu acest amestec, unge…
Read more »
Read more »
Sufleu cu migdale
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sufleu cu migdale din: lapte, faina
alba, unt, migdale, zahar, galbenusuri, albusuri si zahar vanilat.
Ingrediente: 200 ml lapte 80 g faină albă 40 g unt 80 g migdale 40 g
zahăr 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare:
Pune la fiert într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu merisoare
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de pui cu mere din: miez de nuca,
frunze de rucola, ulei de masline, merisoare, telemea, sare, piper,
cimbru, busuioc, faina, zahar, praf de mustar, vin alb sec, smantana si
unt. Ingrediente: 1 pumn de miez de nucă 1 caserolă cu frunze de rucola 2
linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară
7 August 2011
O
reteta de mancarica munteneasca din carne marinata de caprioara din:
pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, fileurid e ansoa, unt, ulei
de masline extravirgin, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, frunze de
salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare grunjoasa si
scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi
7 August 2011
O
reteta de Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi
din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
ciuperci, mozzarella, masline, cozi de creveti, rucola, sare si piper.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Dieta cu pepene rosu
7 August 2011
Micul dejun: in fiecare zi: o felie de pepene rosu 50 g (2 felii) de
paine prajita o cana de ceai sau de cafea, neindulcite Prima zi: pranz:
100 g de carne fiarta de vaca 100 g de orez cu sos de rosii si o felie
de pepene rosu cina: 50 g branza de…
Read more »
Read more »
Cocktail Dusty Martin
7 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dusty Martin din: whisky scotian si gin.
Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl gin Mod de preparare: Amestecam
whisky-ul si ginul cu gheata intr-un pahar de vin, apoi turnam in
paharul de cocktail si adaugam in final o maslina.
Read more »
Read more »
Cheesecake cu migdale si caise
6 August 2011
O
reteta delicioasa de Cheesecake cu migdale si caise din: faina,
drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de
vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g
făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă
100 g unt topit…
Read more »
Read more »
Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară
6 August 2011
O
reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din:
blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pula de
mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 2
blaturi din pandişpan pentru spuma de iaurt: 250 g iaurt integral 250 ml
smântână dulce 3 foi de gelatină (4…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci champignion
6 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci
champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg ciuperci champignion 500ml
supa de carne (sau legume) ¼ lingurita zahar 4-5 linguri ulei de
floarea-soarelui 4 linguri smantana patrunjel tocat ½ lingurita sare ½
lingurita…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu nuci si caise
6 August 2011
O
reteta de Mere umplute cu nuci si caise din: mere golden, caise, miez
de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente 8 mere golden 8 caise bine
coapte 50g miez de nuca 20g scortisoara 50g miere Mod de preparare:
Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special.
Asezam merele intr-o tava, cu scobitura in…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vită cu dovlecei
6 August 2011
O
reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei,
ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper
alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei
mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb
sec câteva frunze de mentă…
Read more »
Read more »
Terină de orez cu ardei gras
6 August 2011
O
reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa,
supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 260 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ardei gras verde 1 ceapă albă mică 2 1 supă concentrată de
legume 50 g…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel cu arome de vară
6 August 2011
O
reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel,
pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson.
Ingrediente: 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare) 1 pepene
galben 1/2 pahar Marsala unt sare si piper pentru cruste: 7 linguri
parmezan ras pentru decor: 30…
Read more »
Read more »
Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti
6 August 2011
O
reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone,
frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara.
Ingrediente: pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone 200 g frişca 3
linguri cu vin Marsala 3 linguri cu zahăr vanilat piure kiwi: 7 kiwi 3
linguri cu zahăr vanilat 10 biscuiţi amaretti 50 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu perisoare
6 August 2011
O
reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata,
ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei
rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1
ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2
morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½ litru…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc în crustă de paine
6 August 2011
O
reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc,
mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa,
faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata. Inrgediente: 1 kg
muşchi file de porc 1 kg mere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 100
ml vin 2 gălbenuşuri sare…
Read more »
Read more »
Mancare din pastrama de oaie cu pastai
6 August 2011
O
reteta de mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie,
pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de
floarea soarelui, sare, piper si oregano. Ingrediente: 800 g pastrama de
oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1
ardei iute 100ml…
Read more »
Read more »
Mici de oaie
6 August 2011
O
reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie,
usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 300 g
carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de
cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si
piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Placinta de ciuperci
5 August 2011
O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras,
patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne
de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4
ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze
şi prepari umplutura. Dai…
Read more »
Read more »
Placinta cu babic
5 August 2011
O reteta gustoasa de placinta cu babic, foi de placinta, oua, telemea,
ulei. Ingrediente: 300 g babic 1 pachet foi de plăcintă 3 ouă 500 g
telemea ulei Mod de preparare: Razi telemeaua şi tai babicul cât mai
mărunt. Le amesteci, adaugi două ouă şi obţii umplutura, într-o tavă
unsă cu puţin ulei, întinzi…
Turte ţărăneşti
5 August 2011
O reteta gustoasa de turte taranesti din: faina, drojdie, apa.
Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât unghia de la degetul mare 1
lingură zahăr apă călduţă Mod de preparare: Desfaci drojdia cu un pic de
apă călduţă şi apoi o adaugi în făina cernută, adaugi sare, zahărul şi
apă călduţă. Frămânţi un aluat potrivit…
Read more »
Read more »
Cupcakes cu lămâie
5 August 2011
O
reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua,
faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone. Ingrediente: 140 g unt
fara sare 100 g de zahar fin coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 oua mari,
batute usor 140 g faina pentru glazura: 85 g unt, moale 175 g…
Read more »
Read more »
Coroniţe de orz cu sos pesto
5 August 2011
O
reteta delicioasa de coronite de orz cu sos pesto din: orz, mozzarella,
supa concentrata de legume, unt, parmezan, ulei de masline extravirgin,
ardei gras, coriandru, sare, piper, rucola, usturoi si frunze de
cimbru. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 70 g mozzarella 800 ml supă
concentrată de legume 2 fire mai mari de ceapă…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde
5 August 2011
O
reteta de salata de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde din:
vinete, dovlecel, maioneza, piper, sare, rosii cherry si ceapa verde.
Ingrediente: 2-3 vinete (sau o pungă de 400g de vinete congelate,
semipreparate) 1 dovlecel mic, decojit, tăiat cubuleţe 2 linguri de
maioneză piper sare rosii cherry ceapa verde Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Inghetata de piersici cu zeama de lamaie
5 August 2011
O
reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de
piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2
piure de piersici foarte coapte 100 g zahar pudra 250 g frisca 1
lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Cojeşte fructele şi
scufun- dă-le cîteva minute într-un vas cu…
Read more »
Read more »
Pizza Diavola
5 August 2011
O
reteta de pizza diavola din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de
masline extravirgin, zahar, sare, suc de rosii, mozzarella, salam
picant, ulei de masline extravirgin, oregano si sare. Ingrediente: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…
Read more »
Read more »
Cocktail Scottish Surprise
5 August 2011
O
reteta de Cocktail Scottish Surprise din: whisky scotian, nectar de
maracuja, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lamaie si cirese.
Ingrediente: 6 cl whisky scotian 6 cl nectar de maracuja cl zeama de
lamaie 1 cl sirop de grenadine o felie de lamaie cirese Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de…
Read more »
Read more »
Bors de babic
5 August 2011
O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov,
ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors.
Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100
g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel
şi leuştean sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura de casa cu caise
5 August 2011
O
reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa,
ulei, faina si margarina. Ingrediente: 800 g caise (dacă le preferi
mici, ia un 1 kg) 4 ouă 1 cană de zahăr tos 5 linguri de apă 5 linguri
de ulei 1- 1/2 cană de făină 1 pachet de margarină de…
Read more »
Read more »
Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan
5 August 2011
O
reteta de risotto cu sparangel cin cosulete de parmezan din: orez,
sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat
de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g
sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2
pahar vin alb 1/2 cub concentrat de…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneeană
5 August 2011
Se
fierb 200g de grâu bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când
este gata, se adaugă în cratiţă 1 ceapă roşie tăiată felii, se amestecă
şi se ia de pe foc, apoi se scurge şi se clăteşte până se răceşte. Se
răstoarnă într-un bol mare. Se combină 1 castravete tăiat cubuleţe, 1
mână de măsline…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe clasică
5 August 2011
O
reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou,
galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe.
Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1
lămâie Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 500 ml lapte integral 1 plic zahăr
vanilat 120 g zahăr 50…
Read more »
Read more »
Pui cu caise confiate si cardamom
5 August 2011
O
reteta de pui cu caise confiate si cardamom din: piept de pui, supa de
vacuta, amidon, caise confiate, zeama de portocala, ceapa, curry,
cardamom, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui (patru bucăţi)
500 ml supă de văcuţă 2 linguri de amidon 12 caise confiate 30 de
stafide zeama de la o portocală…
Read more »
Read more »
Supă de orez şi cartofi
5 August 2011
O
reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa,
usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin,
parmezan si sos de rosii. Ingrediente: 150 g orez 2 cartofi 1 1 apă 2
căţei de usturoi 2 frunze de salvie 1 cub concentrat de carne 1 lingură
ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Conuri cu iaurt si capsuni
5 August 2011
O
reteta de conuri cu iaurt si capsuni din: capsuni, iaurt degresat,
conuri si bomboane colorate sau musli. Ingrediente: o ceaşcă de căpşuni
proaspete o ceaşcă de iaurt degresat simplu sau cu aromă de vanilie ori
lămâie 4 conuri wafă bombonele colorate sau musli, după preferinţă,
pentru decor Mod de preparare: Căpşunile se spală,…
Read more »
Read more »
Muşchi de căprioară cu vin roşu
5 August 2011
O
reteta de muschid e caprioara cu vin rosu din: muschi de caprioara,
telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare,
piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul.
Ingrediente: 600 g muşchi de căprioară 50 g ţelină 50 g morcovi 50 g
ceapă 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Caipirinha cu kiwi
5 August 2011
O
reteta de caipirinha cu kiwi din: kiwi, lime, zahar, cachaca, gheata si
apa minerala cu suc de lime. Ingrediente: 4 kiwi 4 felii de lime 3
linguriţe de zahăr 1/2 ceaşcă de Cachaca (rom brazilian din trestie de
zahăr) 2 ceşti de gheată zdrobită 1-1/2 ceşti apă minerală cu suc de
lime Mod…
Read more »
Read more »
Salată de rucola cu vită
5 August 2011
Se
amestecă 1 lingură de muştar cu 2 linguri oţet de vin alb şi 1 lingură
ulei de măsline. Se pun 100 g frunze de rucola pe o farfurie mare, se
presară 1 ceapă roşie tăiată inele, 3 linguri de castraveciori (scurşi),
1 ceapă mică murată şi 2 roşii medii, feliate. Se pune deasupra o…
Read more »
Read more »
Ciorbe: Ciorba de peste
5 August 2011
O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel,
ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare.
Ingrediente: un peşte de 1 kg (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini
pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2
linguriţe orez 1/21 borş…
Read more »
Read more »
Prăjitură simpla cu miere
5 August 2011
O
reteta de prajitura simpla cu miere din: unt, faina alba, faina
integrala, lapte, miere, drojdie, ou, lamaie si zahar pudra.
Ingrediente: 40 g unt 150 g faină albă 50 g faină integrală 8-9 linguri
lapte 6 linguri miere 1 linguriţă drojdie 1 ou 1 lămâie pentru decor:
zahăr pudră Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi
5 August 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu bacon, mozzarella si cartofi din: faina,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi,
bacon, mozzarella, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 3 cartofi mari…
Read more »
Read more »
Serbet cu merisoare
5 August 2011
O
reteta simpla de serbet cu merisoare din: merisoare, suc de merisoare,
zahar pudra si o portocala. Ingrediente: 50 g merişoare uscate 400 ml
suc proaspăt din merişoare 75 g zahăr pudră o portocală Mod de
preparare: Merişoarele uscate se amestecă cu zahărul şi sucul proaspăt
la foc mic. Când zahărul s-a topit, se…
Read more »
Read more »
Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii
5 August 2011
O
reteta de budinca de parmezan cu rucola si sos de rosii din: parmezan,
oua, smantana, lapte, unt, nucsoara, sare, rosii, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, rucola si fulgi de parmezan. Ingrediente: 100 g
parmezan ras 2 ouă 125 ml smântână dulce 125 ml lapte unt nucşoară sare
pentru sos: 4 roşii (circa 250…
Read more »
Read more »
Carne de căprioară cu legume si mamaliga
5 August 2011
O
reteta de carne de caprioara cu legume si mamaliga din: file de
caprioara, pulpa de dovleac, usturoi, conopida, morcovi, fenicul, praz,
nap, vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul,
scortisoara, sare, piper si malai. Ingrediente: 400 g file de căprioară
200 g pulpă de dovleac 1 căţel de usturoi conopidă mică morcovi…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjit
5 August 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amestecă 1 dovleac pentru
plăcintă tăiat cubuleţe şi 2 cepe roşii tăiate felii groase cu 2
linguri de harissa, sare şi piper. Se dau ia cuptor 30 de minute până
se înmoaie şi prind o culoare maronie. Intre timp, se fierb 200g de
cuşcuş mare conform instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Smoothie delicios de capsuni
5 August 2011
O
reteta de smoothie delicios de capsuni din: capsuni, texturat proteic
de soia, apa si gheata. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de căpşuni congelate 2
linguriţe de texturat proteic de soia sub formă de pudră 2 linguriţe de
apă 1/2 ceaşcă de gheaţă zdrobită Mod de preparare: Lăsaţi căpşunile
la decongelat într-un bol. După ce au…
Read more »
Read more »
Paste picante cu gogosari
5 August 2011
O reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei,
usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 2 gogoşari proaspeţi 300 g paste
tagliatelle 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 ceapă tije de ţelină 1
lingură zeamă de lămâie cimbru proaspăt sare piper …
Read more »
Read more »
Ghiveci delicios de toamna
5 August 2011
O reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, gogosari, cartofi,
ceapa, ardei gras, masline verzi, telina, rosii, ulei, patrunjel verde,
zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 gogoşari 1 cartof
potrivit 1 ceapă mare 1 ardei gras verde 10 măsline verzi fără sâmburi 1
ţelinămică 2 roşii 3 lingiri ulei pătrunjel verde 50…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu perisoare
5 August 2011
O reteta delicioasa de ciorba de legume cu perisoare : morcovi, carne
de porc, telina, patrunjel, oua, ceapa, leustean, paine, zeama de varza,
ulei, piper, sare. Ingrediente: 600g carne de porc tocată 1 morcov 1
ţeliriă mica l legatura pătrunjel 2 cepe 2 ouă 3-4 frunze de leustean 1
felie pâine 11 zeamă de…
Read more »
Read more »
Fructe cu sos de ciocolata
5 August 2011
O
reteta de fructe cu sos de ciocolata din: banana, kiwi, ananas,
capsune, ciocolata si lapte. Ingrediente: 1 banana taiata rondele 2
fructe kiwi rondele 1 ananas decojit taiat cubulete 200g capsune taiate
jumatati betisoare pentru frigarui 300g ciocolata rasa 100ml lapte Mod
de preparare: Amestecam laptele cu ciocolata rasa si punem pe foc pana…
Read more »
Read more »
Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe
4 August 2011
O
reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de
menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de
cirese, cirese si frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată de
menaj 80 g unt 70 g zahăr 20 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 50 g
ciocolată cu lapte 1…
Read more »
Read more »
Orez cu mere si surimi
4 August 2011
O
reteta de orez cu mere si surimi din: orez, ceapa, surimi, mar, sofran,
vin alb, supa concentrata de legume, patrunjel, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Inrgediente: 350 g orez prefiert 1 ceapă 10
bastonaşe surimi 1 măr 1 plic şofran 1 pahar vin alb 1/2 l supă
concentrată de legume 1 legătură…
Read more »
Read more »
Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry
4 August 2011
O
reteta deliciaosa de pizza cu rucolla, mozzarella si rosii cherry din:
faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
mozzarella, rosii cherry, rucola, parmezan si sare. Ingrediente: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 300 g…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu